Ugrás a tartalomra

Kijavítva várja a nyarat a Horváth-tető

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. május 24. szerda 10:25
A kivitelező cég május utolsó hetében végez azokkal a garanciális javításokkal, melyek a tavaly augusztusban átadott tizenkétezer négyzetméteres szabadidőpark területén merültek fel – mindezt az önkormányzat a közelmúltban kezdeményezte.
Horváth Csongor képgalériája a tavaly augusztusi átadóról

Miként azt lapunk is figyelemmel követte: a 2021 őszétől 2022 nyaráig tartó munkák során három játszóteret (egyet a 0-4 közötti, egy másikat a 4-12 közötti, míg egy harmadikat a 12-16 évesek számára) is kialakítottak a korábban elfeledett és elhanyagolt területen. Míg a sportot kedvelő fiatalokat street workout-elemekkel, outdoor gym- és skate-pályályával, valamint mászófallal és parkourelemekkel örvendeztették meg a Horváth-tetőn. Mindemellett piknikező-napozó területeket is kialakítottak, de retro teraszt, kutyaügyességi pályát és kutyajátszót is felfedezhetünk a beruházás óta.

A vállalt garanciális időszakon belül eredetileg évente kellene körbejárnia a területet a kivitelezőnek, azonban ha érkezik az üzemeltetést és a fenntartást érintő lakossági bejelentés, akkor az önkormányzat kezdeményezheti, hogy azt korábban tartsák – árulta el a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője a helyszínen kedd délután.

Miklós Viktor mindezt azt követően mondta el stábunknak, hogy kifejtette: az elmúlt időszakban a városüzemeltetési szakemberek és a műszaki ellenőrök is számos helyen tapasztaltak a burkolatra, a lámpaoszlopokra és a játszóeszközökre kiterjedő hibákat. Ezért is kérték az illetékes vállalkozót, hogy – még mielőtt beköszönt a nyár, és az eddiginél is jobban megnő a terület kihasználtsága – hozzák helyre, ami az elmúlt hónapokban sérült vagy károsodott. 

Miklós Viktor | Fotók: Mocsári László

Amint megtudtuk: legfőképp a speciális ragasztóval bevont kavicsborítást és a szegélyek gumiburkolatát kell reparálniuk, nehogy a futkározó gyerekek elessenek azokban. Ahol netán a betonalapozás is megsérült, ott szintúgy az eredeti állapotára állítják vissza az utat. Szervizelés vár ezen túlmenően az egyik csapra, ahogyan azokra a fitneszeszközökre is, melyekről eddig ismeretlen tettesek szerelték le az ülést. Ezenkívül a kitaposott füvet is pótolják, és mindazon cserjéket, bokrokat is kezelésbe veszik, amik nem rügyeztek ki. A Városgazdát pedig arra kérték, a korhadt ágakat távolítsa el a közeli fákról – elkerülendő, hogy a gallyak a kilátogatók nyakába hulljanak.

A főosztályvezető hangsúlyozta: a keletkezett hibák érthető módon szúrtak szemet sokaknak, a terület lankás fekvésére és fokozott igénybevételére tekintettel azonban nem is annyira meglepő, hogy a rendellenességek máris felmerültek. Sőt – tette hozzá Miklós Viktor –, talán szerencsésebb is, ha még az ötéves garanciális szakaszban derül fény mindezekre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!