Ugrás a tartalomra

Kocsonyafesztivál: hömpölygő tömeg, vásári forgatag, és sok-sok zene a második napon

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2023. március 04. szombat 18:21
Rengetegen voltak kíváncsiak a Miskolci Kocsonyafesztivál második napjára is, a sétálóutca és környéke már napközben is megtelt emberekkel, ami estére várhatóan fokozódik, hiszen szombaton is három helyen várják koncertek az érdeklődőket.
Kocsonyafesztivál szombat délelőtt - Horváth Csongor képgalériája

Thai chi bemutató, kvízjátékok, jégszobrász bemutató – ilyen, és ehhez hasonló színes programok várták azokat a kocsonyafesztivál látogatókat, akik szombaton délelőtt a Szinva teraszon kezdtek. A rendezvény szíveként üzemelő városi téren ezen a napon is civilszervezetek mutatkoztak be, akiket a helyszínen támogatni is lehetett.

A vásári forgatagban pedig egymást követték a fellépők. Itt volt a Pipás zenekar, a Miskolci Zsonglőr Klub, a Parallel vásári mulattatók csapata, a Debreceni Katona Dalárda, a Szárnyas Sárkányok gólyalábasok, a Perecesi Bányász Fúvószenekar, a Főnix Tűzzsonglőr Csoport és a Számadó Zenekar is. Ők biztosították a jó hangulatot azoknak, akik az árusok portékáival ismerkedtek, vagy éppen a gasztronómiai szolgáltatók finomságait dézsmálták. És feltűnt természetesen a színház környékén Mr. Piano is, akiről nyugodtan kijelenthető: évek óta elmaradhatatlan eleme minden miskolci nagyrendezvénynek.

Ha pedig az esti programot nézzük, ma sem lesz ok panaszra. Az Erzsébet téren ma is miskolci zenekarok muzsikálnak: fellép, fellépett, a Diri-Dongó, a Reborn, az Áll-a-tok, a Későn szóltál és a Sring sing.

A Villanyrendőrnél este nyolctól az Animal Cannibals, tíztől Csordás Tibi (Fiesta), tizenegytől Lotfi Begi, éjféltől pedig Pixa zenél. Végül, de nem utolsó sorban a Szent István téri nagyszínpadon napközben Szécsi Viki és Vízi Viktor, a Mohikán, a Balkan Fanatic zenélt, este pedig a New Level Empire, a Paddy and the Rats folytatja. A nap fénypontja a fesztivál külföldi sztrájvendégének koncertje lesz, ők a Groove Coverage, majd Erős vs. Spigiboy zárja a sort már jócskán belenyúlva a vasárnapba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!