Ugrás a tartalomra

Komoly következményei lesznek a miskolci szórakozóhelynél történt gyilkosságnak

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. október 14. hétfő 10:46
Miskolc polgármestere határozott döntést hozott.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel egy miskolci szórakozóhely előtt előzetes szóváltást követően megszúrtak egy 16 éves arnóti fiút. A gyanúsított egy 20 éves, vadnai férfi.

A gyilkosság a Kis-Avason található egyik szórakozóhely előtt történt, amit egy fiatal társaság kibérelt.

A TV2 Tények információi szerint az áldozat a barátaival szülinapot ünnepelt. Ide állított be hívatlanul a késelő a barátjával, miután kintről meghallották a zenét. Ezután zaklatták a bulizó lányokat, ami miatt vita robbant ki. A férfi ellopott bentről egy tortavágó kést, amit elrejtett magánál, végül az utcán szúrta meg vele a fiút.

A fiatalt a késelő hátba szúrta, már a kiérkező mentők sem menthették meg az életét.

A rendőrök azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembert. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a beismerő vallomást tett elkövetőt őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására is.

A férfi akár 8 évet is kaphat a TV2 információi szerint.

A tragikus eseményre Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere is reagált. Facebook-oldalán közzétett posztjában „elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak” nevezte a történteket. Részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozói felé.

Hangsúlyozta: a városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset Miskolcon.

– Szükség van a seriff-rendszer visszaállítására, amelynek előkészületeit már megkezdtük, és a közterületeken a rendvédelmi jelenlét megerősítésére – emelte ki.

Azt is írta a posztban, hogy a 16 éves fiút egy illegálisan működő miskolci szórakozóhely előtt késelték meg. Ezért arra utasította a hatósági engedélyek kiadásáért és az ellenőrzésért felelős osztályok vezetőit, hogy akár a rendvédelmi szervek bevonásával és a Miskolci Önkormányzati Rendészet együttműködésével „haladéktalanul mérjék fel a Miskolcon engedély nélkül működő szórakozóhelyeket és azonnali hatállyal zárassák be azokat”.

„Miskolcon rendnek kell lennie!” – hangoztatta a polgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!