Ugrás a tartalomra

Köszönet a mentősöknek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 11. kedd 10:30
Május 10-e a bajtársiasság, a hősiesség, az áldozatkészség – egyszóval a mentők napja. A tisztelet és hála jeleként a Bánné Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, és Lupkovics Beáta, a megyei önkormányzat jegyzője adták át a megyei önkormányzat elismerését a Miskolci Mentőállomás dolgozóinak hétfőn délelőtt.
Fotó: Fekete Zsanett

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a mentők napját Magyarországon. Ezen a napon kitüntetéseket, pénzjutalmakat adnak át az életmentésben élenjáró orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak.

„Tisztelettel és hálával adózunk e jeles napon az Országos Mentőszolgálat valamennyi munkatársa előtt, akiknek mindig lelkes és lelkiismeretes munkájuk nélkül még jobban összecsaptak volna a (covid)hullámok a fejünk felett” – fogalmazott Bánné Gál Boglárka elnök. Kiemelte: "nem tudom, valaha meg fogjuk-e tudni hálálni az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, de amikor és ahogyan csak lehetőségünk van rá, kifejezzük köszönetünket."

Május 10-én a Miskolci Mentőállomás szolgálatot teljesítő dolgozóinak kedveskedett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke és jegyzője egy kis ebéddel. A megyei értéktár gasztronómiai értékei közé sorolt Keszegsütő által elkészített ötven adag haltepertőt Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezetének igazgatója vette át Bánné Gál Boglárka elnöktől és Lupkovics Beáta jegyzőtől.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke