Ugrás a tartalomra

Lakópark épül a Régipostán

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. március 04. hétfő 18:30
Az Elena lakóparkot várhatóan jövő márciusban adhatják majd át.
Folyik a társasház építése. Fotók: Mocsári László

Új társasház épül a Régiposta utcán, Sever Özer török étterme mellett. Az előkészítő munkálatokat már az elmúlt évben elkezdték, előbb az egykori Régiposta (később Fortuna) éttermet és a mellette lévő romos épületegyüttest bontották el, most pedig már a leendő lakópark alapozása zajlik.

A beruházó Sever Özer elmondta, az épületegyüttesben negyvenhat lakást alakítanak ki, lesz olyan, amelyik alig negyven négyzetméteres lesz és olyan is, amelyik százhúsz négyzetméternél is nagyobb területet foglal majd magába. A tulajdonos hozzátette, az épület alatt mélygarázs is lesz.

– A lakások iránt már most nagyon nagy az érdeklődés, egy külföldi befektető már megvett belőle tizennégyet, és bár Magyarországon még nem kezdtük el az értékesítést, nem is hirdetünk, mégis sokan keresnek fel itt a Pesti úti áruházban engem azért, hogy hogyan tudnának lakást vásárolni az épülő lakóparkban – mondta el Sever Özer.

Az építési területet ideiglenesen kerítéssel vették körbe.

Elárulta azt is, a lakópark a keresztségben az Elena nevet kapta, és szeretné, ha egy év múlva ilyenkorra elvileg kulcsrakész lenne az összes lakás. A tulajdonos érdekességként azt is elárulta, eredetileg egy szállodát szeretett volna ide építeni, annak a terveit Puskás Péter készítette, az engedélyek is megvoltak, azonban végül a társasház mellett döntött. „A lakóparkhoz új tervek készültek, melyeket Pirity Attila jegyez – mondta el Sever Özer, akinek neve sokaknak csenghet ismerősen, hiszen 1992 óta üzemeltet áruházat a Pesti úton.

Megtudtuk azt is, a Régiposta és a Szentpáli utca sarján található étterme sem szűnt meg, a mostani bérlője éppen a napokban nyitja újra azt, igaz, a korábbitól jelentősen eltérő profillal.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!