Ugrás a tartalomra

A lányok, a lányok, a lányok... simán mehetnek műszaki pályára

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 26. péntek 13:44
A munkaerőpiacon egyre nagyobb szükség van rájuk, mégis kevés fiatal lánynak jut eszébe, hogy a hagyományosan fiúsnak gondolt technológiai, műszaki, vagy éppen tudományos pályák irányába induljon el.

A Nők a Tudományban Egyesület által indított Lányok Napja országos programsorozat célja, hogy a felsőtagozatos általános és középiskolás lányok figyelmét felhívja a természettudományi, technológiai, mérnöki és informatikai szakmákban rejlő lehetőségekre.

A kezdeményezéshez csatlakozott a magyarországi Bosch csoport is: idén négy helyszínen, a miskolci kéziszerszámgyárban, a maklári és hatvani telephelyein, valamint a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon fogadta az érdeklődő fiatalokat, akik nemcsak betekintést kaptak a legmodernebb gyártási folyamatokba, hanem inspiráló női karrierutakkal is megismerkedhettek.

A Robert Bosch Power Tool Kft.-nél a résztvevők egy gyárlátogatás során képet kaptak a 4000 munkavállalót foglalkoztató miskolci vállalat szerteágazó tevékenységéről, majd a cég női kollégái meséltek választott szakmájuk szépségeiről, kihívásairól, komplexitásáról.

- A miskolci kéziszerszámgyár munkatársainak 38 százaléka nő. A Lányok Napja kezdeményezésben való részvétellel az a célunk, hogy megmutassuk a fiatal tehetségeknek, a Boschnál minden lehetőség adott ahhoz, hogy akár mérnökként, kutatóként formálják a jövőt. Kiemelt figyelmet fordítunk a női tehetségek támogatására és fontosnak tartjuk azt is, hogy a fiatalok minél hamarabb megismerjék az innováció világát, valamint versenyképes szakmai tudásra tegyenek szert. A Miskolci Egyetemmel való két évtizedes együttműködésünk mellett duális képzésben veszünk részt, és a vállalat gyakornoki programja is nyitva áll a diákok előtt – mondta el a Lányok Napja rendezvényen Tóthné Vankucz Marianna, a Robert Bosch Power Tool Kft. HR igazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!