Ugrás a tartalomra

Lengyel küldöttség érkezett Miskolcra

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 08. csütörtök 10:52
A sziléziai delegáció azért jött, hogy szorosabbra fűzhessék Miskolccal az együttműködést a gazdaság, a kultúra és a sport terén is.
Fotó: Végh Csaba

A küldöttség tagjait a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke fogadta kedden. Azért érkeztek a városba, mert kiemelten szeretnének foglalkozni a bányászat témakörével, a bezárt bányák hasznosításával. A látogatás során a bükkábrányi lignit- és a lyukói bezárt bányát is megnézték.

A sziléziai delegáció látogatásának második napja megemlékezéssel kezdődött, a küldöttség tagjai a Katyn emléktáblánál és a Romek emlékműnél gyújtottak mécseseket. Ezt követően útjuk a Városházára vezetett, ahol Pfliegler Péter alpolgármester fogadta őket. A Sziléziai vajdaság marsallja a tárgyalás után elmondta: még szorosabbra szeretnék fűzni az együttműködést Miskolccal a gazdaság, a kultúra és a sport terén is.

– Leginkább széntermeléssel, illetve a bányászattal kapcsolatos témákban vagyunk érdekeltek. Szeretnénk tapasztalatot szerezni, hiszen nálunk is átalakulóban van a bányászat. Ezért nagyon örülünk ennek a látogatásnak – nyilatkozta Jakub Chełstowski, a sziléziai vajdaság marsallja.

Mocsári László képgalériája

Miskolcnak jó híre van Lengyelországban, mondta Pfliegler Péter. Az alpolgármester szerint azok a gazdasági eredmények, amelyeket a város az elmúlt években elért, felkeltették a figyelmet.

– Szerettek volna tapasztalatokat szerezni a tekintetben, hogy a korábbi hanyatló iparágak fejlesztése hogyan tud megvalósulni. Arról is tárgyaltunk, hogy milyen új iparágakat tudtunk behozni – részletezte Pfliegler Péter. Az alpolgármester hozzátette, ő is szorosabb együttműködést képzel el a jövőben Sziléziával és Miskolc legrégebbi testvérvárosával, Katowicével is.

További hírek

Olvasnivaló