Ugrás a tartalomra

Leszólítva raboltak az Újgyőrinél

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 30. csütörtök 12:06
Előkészítő ülésen döntöttek egy idei, az Újgyőri főtéren történt rablás ügyében.
Illusztráció | Mocsári László archív felvétele a városi rendészek környéken tett razziájáról

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság azon négy fiatalkorú vádlott ügyében,  akik a megállapított tényállás szerint 2023 januárjában a miskolci Újgyőri főtéren mellettük elhaladó sértettet megállásra szólították fel, de mivel annak nem tett eleget, követni kezdték azzal a céllal, hogy tőle értékeket szerezzenek meg - fogalmaz a Miskolci Törvényszék csütörtökön kiadott közleménye.

Majd egy közeli gyalogátkelőhelynél érték utol, megdobták egy chipses zacskóval és ütögetni kezdték a fejét. A sértett az úton átkelve betért egy közeli társasház udvarára, a társaság azonban továbbra is követte és miután utolérték, a IV. rendű vádlott a fiút vádlin rúgta és vállának nekiment. Amikor a sértett megállt és megfordult, a terheltek körbevették, a II. rendű vádlott pedig pénzt követelt tőle, melynek engedve a sértett pénztárcájából átadott ötezer forintot. Amíg a fiatalkorúak az összeg felett vitatkoztak, a sértett hazasietett. 

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségét és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a bíróság társtettesként elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek és velük szemben – a rendiség sorrendjében – 1 év 6 hónap, 1 év 8 hónap, 1 év 2 hónap és 1 év 8 hónap javítóintézeti nevelést rendelt el, valamint kötelezte a terhelteket a bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős - derül ki a közleményből. 

További hírek

Olvasnivaló