Ugrás a tartalomra

Letartóztatták az élettársát baltával bántalmazó férfit

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 13:16
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy borsodi településen baltával, késsel, fadarabbal bántalmazta élettársát.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2023. december 18., 2024. január 20. és 2024. május 24. napján több alkalommal baltával, késsel, fadarabbal bántalmazta élettársát, aki ezen bántalmazások alkalmával nyolc napon túl, illetve nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - tudatta portálunkkal Pászti Gergely, a Miskolci Törvényszék sajtótitkára. 

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas  lehet testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára, a várható büntetés mértékére tekintettel, mely 1 évtől 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott. A bíróság a letartóztatás elrendelése kapcsán megállapította azt is, hogy a gyanúsított a kihallgatását követően az eljárás tárgyát képező bűncselekményt tovább folytatta. Az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított előéletére és életmódjára figyelemmel szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő  bűncselekményeket követne el - részletezték. 

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását. A végzés nem végleges.

További hírek

Olvasnivaló