Ugrás a tartalomra

Letartóztatták az élettársát ittasan elgázoló miskolci nőt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 22. péntek 15:44
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit emberölés kísérletével gyanúsítanak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és élettársa együtt italozott, majd miután féltékenység miatt összeszólalkoztak, a nő autóba ült és elindult. A szomszéd férfi látta, hogy a gyanúsított erősen ittas, ezért felszólította, hogy azonnal szálljon ki, de a nő ennek nem tett eleget. Ezután az élettárs is az utcára szaladt, az úttest közepén állva, karjával integetve próbálta megállásra bírni a gyanúsítottat, aki azonban lassítás nélkül továbbhajtott és meg sem próbálva kikerülni, elütötte a sértett férfit. A nő az ütközés után sem állt meg, hanem egy közeli kereszteződésben a vízelvezető árokba hajtott, ahonnan már nem tudott továbbmenni, a rendőrök ott fogták el. A sértett életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében reális a bűnismétlés veszélye, mivel jelen cselekményt ittas járművezetés miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt, illetve korábbi elítéléséből fakadóan járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követte el, amelyek kellő visszatartó erőt nem jelentettek.

A kiemelkedő tárgyi súlyú élet elleni bűntett és a további közlekedési bűncselekmények miatt magas tartamú szabadságvesztés-büntetés fenyegeti, amely miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá tartani kell attól is, hogy a nő még ki nem hallgatott élettársát jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné.

Mindezeket mérlegelve a bíróság augusztus 22-éig elrendelte a letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!