Ugrás a tartalomra

LMP: továbbra is létezik zöld út

minap
Utoljára módosítva
2021. október 09. szombat 17:37
Miskolcra látogatott szombaton Kanász-Nagy Máté, az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnöke, aki Doszpoly Botonddal, a szervezet megyei elnökével tartott közös sajtótájékoztatót. Többek közt arról beszéltek, hogyan szeretnék a közös ellenzéki programban érvényesíteni a zöld érdekeket.
lmp sajtótájékoztató
Doszpoly Botond és Kanász-Nagy Máté Fotó: Mocsári László

 - Azért vagyunk most itt, mert szeretnénk elvinni az üzenetet az ország különböző pontjaira: van zöld program, van zöld képviselet - mondta Kanász-Nagy Máté a satóeseményen. A párt ezzel reagált arra, hogy az előválasztáson általuk támogatott Karácsony Gergely visszalépett, és beállt Márki-Zay Péter mögé.

- A zöld szavazókat csalódás érte. Ennek ellenére van számukra remény. A mi feladatunk most, hogy a közös ellenzéki programban minél többet érvényesítsünk a saját zöld programunkból.

Doszpoly Botond arról beszélt, hogy komoly fejlődés tapasztalható a környezettudatos szemlélet terén mind Miskolcon, mind a megyénkben, mind Magyarországot nézve.

- Egyre többen gondolják úgy például, hogy az atomenergia veszélyes, káros és drága forrás, amit el kell hagyni. Sok más problémát is hajlandóak már észrevenni az emberek. A kormány felelőssége, hogy ezt a környezettudatos szemléletet segítse a háztartásokban és országos szinten egyaránt.

lmp sajtótájékoztató

A sajtótájékoztatón megkérdeztük, mi az LMP véleménye arról, hogy az előválasztás második körében részt vevő két jelölt közül egyiknek sincs még zöld programja.

- Sajnálatosnak tartjuk, ezért is döntöttünk úgy, hogy a második fordulóban semlegesek szeretnénk maradni. Természetesen a közös miniszterelnök-jelöltet mi is maximális erőbedobással támogatjuk majd - szögezte le Kanász-Nagy Máté, aki hozzátette, teszik ezt azért is, mert a jelöltnek el kell fogadnia és képviselnie kell a - még kialakulóban levő - közös ellenzéki programot.

- Annak érdekében, hogy a következő miniszterelnök minél több zöld célt valósítson meg, szereténk a mi Zöld Garancia programunkból minél több pontot átvinni a közös ellenzéki programba, majd később a megalakuló kormány programjába.  

További hírek

Olvasnivaló