Ugrás a tartalomra

Lóval is megtette már, nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz

blikk.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 07. szerda 10:06
Egészen döbbenetes dolgot mondott a kutyáját az autójával a földön húzó balotaszállási nő: nem gondolta, hogy baja lesz az állatnak.

„Egyáltalán nem sajnálom” – csupán ennyit ismételgetett az a balotaszállási asszony, aki pokoli módon megkínozta a kutyáját.

Hétfő délután egy földúton állította meg H. Balázsné (68) autóját egy férfi, miután meglátta: a nő az eb nyakára bálamadzagot kötött, azt pedig a kocsihoz rögzítette, így száguldozott hazafelé. Amikor a férfi bevágott a nő elé, a kutya már félholtan feküdt a porban, kapkodott a levegő után, mancsaiból ömlött a vér.

A Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány egyik önkéntese a történtek után alig két órával érkezett meg a nő tanyájára a rendőrökkel, de már késő volt: a zsemleszínű ebet addigra már elföldelte a gazdája.

– Számonkért minket, hogy miért csinálunk ekkora drámát az egészből. Mondta, hogy ő ilyet lóval is csinált már, nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz belőle – kezdte a neve elhallgatását kérő munkatárs. Kiderült, hogy a láncra vert kutya három nappal korábban, a vihar elől menekült el, amikor pedig az asszony megtalálta, így akarta megbüntetni.

– Többször el kellett magyarázni neki, hogy amit csinált, az bűncselekmény. Boncolást kértünk, mert tartok tőle, hogy a kutya még élt, amikor elföldelték – mondta az állatvédő.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást az asszony ellen. Őrizetbe azonban nem vették.

– Mélységesen fel vagyok háborodva a történteken, s kezdem elveszteni a reményt – kezdte Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője, aki szerint három dolog bevezetésével javíthatnánk a jelenlegi helyzeten. – Sokat segítene, ha a gyerekeket már megtanítanánk az állatvédelemre. Ausztriában jelenleg a „kutyajogosítvány” bevezetésén dolgoznak, amivel ki lehetne szűrni, mely gazdijelöltek nem alkalmasak-e az állattartásra. A harmadik legfontosabb pedig a jogszabályok: kapjon letöltendő börtönbüntetést az, aki pokoli kínokat okoz egy állatnak!

További hírek

Olvasnivaló