Ugrás a tartalomra

Már nemcsak a szemünket, de az orrunkat is elkápráztatja a Louvre

roadster.hu
Utoljára módosítva
2019. július 13. szombat 14:30
A világ egyik legnépszerűbb múzeuma nyolc elismert parfümőrt kért fel arra, hogy a gyűjteményében található mesterművekhez passzoló illatokat álmodjon meg.

Egy francia házaspár, Ramdane Touhami és Victoire de Taillac a parfümkészítés legnagyobbjaival együttműködve párosított illatokat a milói Vénusz mellett a Három szoborhoz, a Szamothrakéi Nikéhez, Lorenzo Bartolini Nimfa skorpióval című alkotásához, Jean-Auguste-Dominique Ingres két festményéhez, A nagy fürdőzőhöz és A nagy Odaliszkhez, Thomas Gainsborough Társalgás a parkban című képéhez, valamint Jean-Honoré Fragonard A zár és Georges de La Tour József az ács című festményéhez – írja a Roadster.

Az egyik parfümőr, Dorothee Piot, a világhírű Robertet cég mestere egy kifinomult, rózsás illatot álmodott meg Gainsborough 1745-ben festett alkotásához, míg Daniela Andrier Ingres A nagy fürdőzőjéhez egy visszafogott, napon száradó ágyneműk illatát narancsvirággal levendulával megidéző formulát választott. A milói Vénusznak pedig gyümölcsös és virágos illata van, melyben mandarin, jázmin és borostyán keveredik.

A limitált kiadású illatokat a múzeum pop-up boltjában jövő januárig lehet beszerezni fejenként 169 dollárért. A Louvre szóvivője, Adel Ziane annyit árult el az egyedi parfümök céljáról, hogy felébresszék a látogatók minden érzékszervét az alkotások szemlélése közben.  

További hírek

Olvasnivaló