Ugrás a tartalomra

Már szabad az út Lillafüredre és Bánkútra, a sípálya végül nem nyitott ki vasárnap

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 22. vasárnap 11:16
A rendőrség feloldotta a korlátozást, így már szabadon mehetünk a Bükkbe.

Még szombaton több cikkben is beszámoltunk arról, hogy a szélsőséges, csapadékos időjárás és a Bükkben tapasztalható fakidőlések miatt nem járhatóak az utak, ezért a Majális parknál a rendőrség lezárta azt.

Időközben azonban javult a helyzet, így már szabad az út Lillafüredre, vagy akár Bánkútra - erősítette meg érdeklődésünkre a rendőrség.

A Bánkúti Sí Klub Facebook-oldalán azonban arról tájékoztatott, hogy a kialakult bizonytalan helyzet miatt vasárnap nem üzemelnek a felvonók. Az üzemeltetők szerint valamikor a jövő hét közepén nyithatják meg a pályákat.

Fotós kollégánk délelőtt járt egyébként Bánkúton (hamarosan jelentkezünk a legfrissebb képekkel), egy-két embert látott csak sílecekkel, többen azonban a szánkót választották, vagy egy friss levegőn töltött sétára, túrára vállalkoztak vasárnap.

Azonban - bár javul az idő - az erdészetek az intenzív havazásban és várható erős széllökésekben érintett térségekben nem ajánlják a fakidőlések és ágleszakadások miatt a túrázást.

- Mivel az országban kevés helyen, csak a magasabban fekvő hegyvidéki szakaszokon maradt meg a hó, így sokan ezekre a kirándulóhelyekre igyekeznek eljutni, főleg autóval. Emiatt ezekben a térségekben az időjárástól függetlenül is torlódással, hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok, és azzal, hogy a kijelölt parkolókban nem lesznek szabad helyek. Ezért a közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe való utazásaik során a tömegközlekedési lehetőségek közül válasszanak. A kirándulóknak érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon - írták szombati közleményükben.

További hírek

Olvasnivaló