Ugrás a tartalomra

Másfél méteres Micimackó és okosóra a tombolán

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. február 10. péntek 16:39
Vidám farsangi bulit rendeztek pénteken a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola kis diákjainak, ahol a móka mellett komoly nyereményekre is szert tehettek a szerencsések. 
Fotók: Horváth Csongor

Javában zajlik a farsangi időszak, amely idén január 6-tól február 21-ig, húshagyó keddig tart. Miskolc oktatási intézményeiben, az iskolákban és óvodákban sorra rendezik meg a gyermekek által minden évben várva várt mulatságot, ahol beöltözhetnek kedvenc mesehősük jelmezébe, kipingálhatják az arcukat és egy laza napon átadhatják magukat a nevetésnek. 

Ezen a pénteken a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola rendezte meg a saját farsangi buliját, amely nagyon jó hangulatban telt, nem csak azért, mert egy tanulásmentes napnak mindig örülnek a nebulók, hanem azért is, mert izgalmas programok és attrakciók várták őket, és komoly nyeremények a tombolán. 

Mint megtudtuk, a gyermekek előzetesen vásárolhatták meg a tombolákat, amelyek nyereményét reggel a farsangi buli kezdetekor vehették át. A nyereménytárgyak elsősorban felajánlásokból, adományokból származtak, és igen nagy értékűek is voltak közöttük. A főnyeremény például egy okosóra volt, de jól járt az is, aki a másfél méteres Micimackót, az egyméteres plüss kutyust vagy a macit vihette haza. 

A délelőtt folyamán elsősorban osztályszintű programok voltak, délután pedig közös tánc, móka, kacagás és farsangi fánk várta a gyerekeket. A tombolanyeremények nagy örömöt okoztak, de más játékokkal is lehetett nyerni, mint például a Szerencsekerék és a Széf, amelyből különböző tárgyakat, játékokat, édességet, radírt, plüss figurákat, sőt könyveket vehettek ki a szerencsések, sok egyéb mellett, amiket felajánlásként kapott az iskola – árulták el a szintén farsangi jelmezbe öltözött pedagógusok, Béres Gáborné Szilvia és Kovács Juhász Zsuzsa

Idén a legnépszerűbb maskarák a szuperhősök és mesefigurák voltak, ezek főleg a fiúknál vitték a prímet. A lányoknál örökzöld még mindig a balerina, a hercegnő és a kötéltáncos jelmez, de ők is haladnak a korral, többen választották az ismert Addams Family (Galád család) filmek vámpír leányszereplőjének Wednesday-nek a figuráját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!