Ugrás a tartalomra

MÁV: szeptember 2-tól jelentősen módosul a menetrend a miskolci fővonalon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 17. szombat 17:09
Megkezdődik a Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád közötti pálya felújítása.

A MÁV szeptember 2-tól két ütemben felújítja a vasúti pályát a Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás közötti – mintegy 27 kilométer hosszú – szakaszon, emiatt a tanítási időszak kezdetétől december 4-ig jelentősen módosulni fog a távolsági – InterCity, InterRégió és nemzetközi – vonatok közlekedési rendje a Budapest–Miskolc fővonalon.

A felújítás ideje alatt csak egy vágányon, több sebességkorlátozás mellett – Füzesabony és Miskolc között többlet megállási helyekkel – közlekedhetnek a vonatok a munkálatokkal érintett vonalszakaszokon, ezért óránként és irányonként napközben csak egy-egy személyszállító vonat tud áthaladni, emiatt jelentősen módosul a menetrend, utasainknak így Budapest—Miskolc viszonylatban mintegy fél órával hosszabb eljutási időre kell számítaniuk. A menetrend egyeztetése és véglegesítése még folyamatban van, ezért csak a fontosabb változásokat tesszük közzé.

Az átszállásmentes utazás biztosítása érdekében a korlátozások figyelembe vételével szeptember 2-től december 4-ig módosított közlekedési rendre lehet számítani. A részletek ITT tekinthetők meg.

 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!