Ugrás a tartalomra

MEFOB Feszt: sportkonferencia olimpikonokkal, olimpiai bajnokokkal, neves előadókkal

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 10:22
Az előttünk álló hétvégén Miskolc és a Miskolci Egyetem ad otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság nyolc sportágat felvonultató fesztiváljának, a MEFOB Feszt-nek. A május 19-22. között első alkalommal, egy helyszínen megrendezendő bajnoki küzdelmek mellett változatos szabadidősport programokat, bulikat és egy igazán nívós sportkonferenciát is kínálnak a szervezők.

„A közösségépítéstől a diplomáig” mottót viselő sportkonferencia május 20-án, pénteken délután 1 órakor Leonz Eder, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) megbízott elnökének online köszöntőjével veszi kezdetét a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

Ezt követően Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem vagyonkezelő alapítványának kuratóriumi elnökének előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Témája: az egyetemi sport perspektívái.

A férfi vízilabda válogatottal három olimpiai bajnoki aranyat is kiharcoló Kemény Dénes előadása a „Közösség és csapat, egyetemista élsportolók kihívásai edzői szemmel” címmel 13.45-kor kezdődik.

Folytatásként, 14:40-től a jelenlevők kitekinthetnek a nemzetközi egyetemi sport területére is. A kínai és amerikai egyetemi sportmodellt Shen Zhen, a FISU alelnöke, az Ázsiai Egyetemi Sportszövetség főtitkár-helyettese és Delise O’Meally, a FISU elnökségi tagja, az Amerikai Egyetemi Sportszövetség főtitkára hasonlítja össze.

Az előadásokat követően a hallgatóságnak lehetősége lesz feltenni kérdéseket az előadókhoz, akik 10-15 percben megválaszolják azokat.

Nagy érdeklődésre tarthat számot a 15:40 órakor kezdődő, „Kettős életpálya és azon túl” elnevezésű kerekasztal-beszélgetés olimpikon sportolókkal, az úszó Cseh Lászlóval, a vízilabdázó Kiss Gergellyel, a gátfutó Baji Balázzsal és a hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyivel.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni május 17-éig, közvetlenül ITT lehet: vagy a MEFOB Feszt hivatalos oldalán, a Programok menüpont Sportkonferencia aloldalról.

További hírek

Olvasnivaló