Ugrás a tartalomra

Még szombatig kell várnunk az újabb avasi főzőversenyre

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 24. kedd 10:52
Szombaton kilenc órától tizenhetedik alkalommal rendezik meg a gyereknappal egybekötött főzőversenyt az avastetői sportpálya szomszédságában.
Mocsári László felvételei a 2021-es főzőversenyről

Több mint húsz évvel ezelőtt az Avastetői Általános iskola indította el a „Mozdul az Avas” sport- és kulturális rendezvénysorozatot, mely három napon át tartott az avasi óvodások, általános és középiskolások részvételével. – A sportrendezvény ma már egészen más formában és módon működik, a főzőversenyt azonban változatlanul megtartjuk, hiszen ugyanolyan népszerű – mondta a minap.hu-nak a rendezvény főszervezője, Fodor Zoltán.

A Velünk a Város frakció képviselője felidézte, az eseményt mindig május utolsó szombatján rendezik. Ennek az az oka, hogy miután május utolsó vasárnapja gyereknap, a szülők, nagyszülők így el tudnak menni a gyermeknapi rendezvényekre.

Az idei rendezvény költségét Fodor Zoltánon kívül még három avasi képviselő (Hegedűs AndreaSzilágy Szabolcs és Szarka Dénes) adta össze. A rendezvényre kilencven csapat nevezését fogadták be, számukat a rendelkezésre álló költség határozta meg. További jelentkezéseket a szervezők már nem tudnak befogadni.

A szervezők gondolva a gyerekekre kilenc órától délután három óráig egy óriási ugrálóvárat biztosítanak, melyet teljesen ingyen lehet használni. Jelen lesznek a rendezvényen rendőrségi motorosok, tűzoltóautó, a nagysikerű kukásautó, a közlekedési vállalat veterán autóbusza, a vízművek lajtoskocsija, mérőautója.

– Nem csak avasi gyerekek vehetnek részt a rendezvényen, hanem a városból fellátogató gyermekek is. Ők is ingyen vehetik igénybe az eszközöket. Mindenkit szeretettel várunk – emelte ki Fodor Zoltán. Hozzátéve: „lesz még meglepetés a felnőtteknek is, de ez egyelőre maradjon titokban. Még a képviselőtársaim sem tudnak róla”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!