Ugrás a tartalomra

Megalakult a Velünk a Város frakció

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 16:16
Az újonnan alakult Velünk a Város frakcióba tömörülnek az országban ellenzéki pártként definiált szervezetek önkormányzati képviselői, akik közös program, közös várospolitikai elképzelések mentén, összefogásban, Veres Pált támogatva működtetik majd a várost – jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón Simon Gábor frakcióvezető, két helyettese, Badány Lajos és Hegedűs Andrea társaságában.

A frakcióvezetői – elsősorban koordinációs – feladatokat ellátó Simon Gábor úgy fogalmazott: a szövetségkötéssel új fejezet kezdődik Miskolc életében, egy olyan, ami „mind teljesítményében, mind szellemiségében, együttműködésében meghaladja az elmúlt időszakokat”. Hozzátette, a következő öt év közgyűlési munkája rácáfol majd a kétkedőkre, akik szerint csupán kényszerből, „hatalomtechnikai játékból” működnek együtt a pártok.

Fotó: Mocsári László

– Arra szövetkeztünk, hogy nem párt-, hanem várospolitikát folytatunk Veres Pál polgármester vezetésével – hangsúlyozta, hozzátéve: a frakció megalakulását a sajtótájékoztatót követően a polgármesternek is bejelentik.

Konstruktív városvezetésre készülnek, aminek fontos része a folyamatos kapcsolattartás a választókkal; politikájuk másik sarkalatos pontja pedig az átlátható gazdálkodás – ezt már Badány Lajos emelte ki. Az elsősorban a gazdálkodás, pénzügyek területén jártas frakcióvezető-helyettes hozzátette, a polgárokkal közösen gondolkozva igyekeznek megszolgálni azt „az egyértelmű felhatalmazást”, amit a választóktól kaptak.

Elmondta, az egyik legfontosabb feladat az elvándorlás megállítása, amit a helyi vállalkozások megerősítésével kívánnak elérni; javítani szeretnék továbbá a közbiztonságot, az állampolgárok önkéntes jogkövető magatartásának erősítésével.

– Egységes politikát fogunk képviselni a közgyűlésben, a választók érdekeit képviselve, Veres Pált támogatva – szögezte le Hegedűs Andrea is. A frakcióvezető-helyettes – aki az oktatásra, a civil kapcsolatok erősítésére, az idősügyre, az ifjúságpolitikára és a kulturális területre fókuszál majd elsősorban – elmondta, fontosnak tartja a városvezető nyitott városkapu politikáját.

A minap.hu érdeklődésére Simon Gábor ismertette, a képviselők mellett, teljes jogú tagként, külsős bizottsági tagok is részt vesznek majd a frakció munkájában, a döntések előkészítésében és meghozatalában. A több mint 30 fő munkáját frakcióvezetőként jómaga fogja összehangolni, koordinálni.

Végül invitálták a miskolciakat a pénteki ünnepi alakuló közgyűlésre, és az azt követő Nyitott Városháza című programra, ahol este 7-től kötetlenül beszélgethetnek a városlakók a polgármesterrel a városháza aulájában.

További hírek

Olvasnivaló