Ugrás a tartalomra

Megint fogadhattak sétáltatókat

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 13. vasárnap 10:26
Hét hónap bezártság után újra várták a kutyasétáltatókat a Miskolci Állategészségügyi Telepen. Ez már a száznegyvenedik nyílt nap volt.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Jelenleg ötvenkét kutya és nyolc macska van a Miskolci Állategészségügyi Telepen. Szopkó Tibor alpolgármester elmondta, Külön köszönet illeti az itt dolgozókat, akik különböző szervezeteken keresztül segítenek, valamint azokat, akik nem vásárolják a kutyát, hanem ilyen menhelyekről viszik el. – Úgy gondolom, az a szlogen, hogy Ne vásárolj, fogadj örökbe!, egy fontos mondat az állategészségügyi telepen lévő kutyák szempontjából. Nagyon jó, hogy újra tudott indulni a nyílt nap rendszere. Mi hiszünk abban, hogy a kéthetente megtartott nyílt napokkal könnyebben gazdához tudja juttatni az állatokat a szervezet és minél kevesebb időt fognak itt tölteni a gazdátlan állatok – mondta el a politikus, aki nagy kutyabolondnak nevezte magát. – Nehéz lélekkel jövök ki a telepre, mert a legtöbb kutyát hazavinném szívem szerint, de nem tehetem meg. 

A látogatói szeretettől, figyelemtől az állatok nagyon sokat fejlődnek, számukra legnagyobb ajándék a simogatás és a séta, így minden résztvevő jól érzi magát a közös időtöltés során. Szegedy Eszter, a telep vezetője elmondta, legtöbb állatunk jelöletlenül kerül be, tehát valószínűleg oltatlanok, bolhásak, tele vannak kullanccsal és férgesek is. – Ezeknek az orvoslásával kezdjük meg az ellátásukat. Alapvetően tudunk biztosítani száraztápot az állatoknak, de mindig jól jön hús, rizs és tészta. Kötszerekre, fertőtlenítő szerekre mindig szükség van, a rongy állandó fogyóeszköz, de szívesen fogadunk edényeket és játékokat is – mondta a vezető, majd hozzátette, sokféle látogató jön hozzájuk. – Érkeznek állatvédő szervezetektől, örökbe fogadók vagy csak családi programra hozzák ki szülők a gyerekeiket. Nyílt napjaink kéthetente szombatonként vannak délelőtt 10-től délután 2-ig. 

Ha valaki úgy érzi, hosszú távon is törődne valamelyik, sok megpróbáltatáson átesett kis védencével, és felelősségteljes gazdija tudna lenni, a nyílt napon örökbefogadásra is van lehetőség. Aranyosi Zsuzsa most nemcsak sétáltatni jött férjével. – Három kutyánk volt otthon, nemrég pusztult el a mama kutya, mert már öreg volt, tizennégy éves, és maradtak a kölykök, akik háromévesek, egy fiú és egy lány. Szeretnénk még egy fajtársukat elvinni hozzájuk – mondta a visszajáró látogató, aki sajnálja a gazdátlan ebeket. – Én nagyon hálás vagyok azért, ami itt történik, hogy ezek az állatok kapnak egy lehetőséget. 

A gazdira váró állatokat megtekinthetik honlapjukon, és a Miskolci Állategészségügyi Telep Facebook-oldalán is, de a Miskolci Naplóban is bemutatunk egyet-egyet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!