Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a tankönyvek átvétele az iskolákban

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. augusztus 03. szombat 10:13
Megérkeztek az első tankönyvcsomagok Miskolcra. A következő napokban sorban kapják meg az oktatási intézmények a diákok számára ingyenes tankönyveket.
Fotók: Osztie Tibor

A tankönyvek az előre kiadott időpontban, pontosan érkeztek meg a gimnáziumba a Magyar Posta szállításával, hat raklappal – mondta pénteken Sóczo Kinga, a Földes Ferenc Gimnázium könyvtáros-tanára, tankönyvfelelőse.  

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) biztosított négy diákmunkást, akik segítettek lepakolni a tankönyveket – fűzte hozzá a tanárnő. Majd ezt követően évfolyamonként szortírozzák, illetve átszámolják, hogy egyezik-e darabszám a szállítólevélen szereplő számokkal. Ez az első feladat, a következő lépésre augusztus második felében kerül sor, amikor feldolgozzák az állományt. Ebben az iskola közösségi szolgálatos diákjai nyújtanak segítséget majd – tudtuk meg. 

Kivételt képeznek a könyvtári állományba vétel alól a munkafüzetek, amelyekbe beleírnak a tanulók – hívta fel a figyelmet a pedagógus. A többi tankönyv raktári számot kap, és összekészítik a szeptemberi iskolakezdésre a csomagokat. A gimnázium mind a 860 diákja az első tanítási napon kapja meg a tankönyveket. 

A Miskolci Szakképzési Centrum tíz szakképző intézményébe a napokban érkeznek meg a 2024/2025-ös tanévre megrendelt tankönyvek – mondta Nagy Róbert, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően több mint 5400 diák jut ingyenesen és időben a tankönyvekhez. 

A KELLO június végén felvette a kapcsolatot az intézményekkel, egyeztette a kiszállítási időpontokat. Ennek megfelelően augusztus 1. és 28. között várják a tankönyveket az iskolákban – hangoztatta a főigazgató-helyettes.

Pénteken a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kapta meg a tankönyveket, több mint 950 diák számára. A tanulók maguk is tevékenyen részt vettek a folyamatban, hiszen az ötvenórás közösségi szolgálat keretében segítettek a könyvek átvételében, pakolásában, később a csoportosításban és majd szükség szerint a kiosztásban is. 

A szakképző intézmények maguk határozzák meg a tankönyvek kiosztásának időpontját, de legkésőbb szeptember 2-ig, a 2024/2025-ös tanév első napjáig minden diák megkapja a tanulmányaihoz szükséges tankönyveket. A főigazgató-helyettes hozzátette: a Miskolci Szakképzési Centrum tankönyv rendelésének összértéke több mint 59 millió forint, de természetesen a tanulók ingyenesen jutnak hozzá a könyvekhez. 

További hírek

Olvasnivaló