Ugrás a tartalomra

Megnyílt a közfoglalkoztatási kiállítás és vásár

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 06. péntek 20:15
Immár hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a Szent István téren az a kétnapos rendezvény, mely arra hivatott, hogy bemutassa a közfoglalkoztatás során előállított termékeken keresztül a közfoglalkoztatási program értékteremtő jellegét.

Mocsári László fotógalériája

A megnyitón Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, hogy megyénk tizenhat járásának kilencvenhárom kiállítója mellett Heves megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nógrád megye, valamint a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács is képviseli magát a rendezvényen. Beszédében kiemelte, hogy fontos a közfoglalkoztatottak megbecsülése, hiszen ők megyénk humánerőforrás tartalékai.

Ezután Pfliegler Péter Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere mondta el köszöntőjét, hangsúlyozva, hogy a közfoglalkoztatás nem cél, hanem egy olyan eszköz, amely elősegíti a közfoglalkoztatottak nyílt munkaerőpiacra való továbblépését. Segély helyett munka, összegezte a közfoglalkoztatási program alapvetését az alpolgármester.

A kiállítást és vásárt Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár nyitotta meg. Megnyitó beszédében elmondta, hogy a közfoglalkoztatás értéket teremt, miközben a helyben történő munkavégzést segíti elő a különböző településeken. Kiemelte a munkaerőképzés fontosságát, továbbá a települések közötti együttműködés erősítését szolgáló törekvések hasznosságát.

A megnyitó után a Sarkantyús Néptáncegyüttes lépett színpadra, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a kiállítás és vásár. A Széchenyi István utcán, az Erzsébet téren és a Szent István téren fölállított standokon számtalan termékkel érkeztek a különböző települések. Kézműves termékek, például fonott kosarak, díszpárnák, mellette kisüzemi élelmiszerek, tészták, sajtok, mézes csuprok, füstölt húsok, befőttek, savanyúságok, aztán kiskertészetek zöldségei, gyümölcsei, csupa szépség és finomság.

Miközben zsíros kenyeret osztogatott paprikával, paradicsommal, Kovácsné Nemes Anikó elmondta nekünk Igrici község standjánál, hogy már ötödik alkalommal képviseli települését itt és nagyon jó hangulatban telik a napja, mivel az időjárás kedvező és az emberek is kedvesek.

A termékszemle mellett közfoglalkoztatási tevékenységek bemutatásával, közfoglalkoztatottak számára álláslehetőségek ismertetésével, valamint kulturális programokkal várja látogatóit pénteken és szombaton a közfoglalkoztatási kiállítás és vásár.

 

További hírek

Olvasnivaló