Ugrás a tartalomra

Megsérült gyermeket mentettek a rendőrök

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 11. hétfő 11:20
Egy túrázás közben megsérült 7 éves gyermeket kutattak fel és részesítettek elsősegélyben Kács település külterületén a mezőkövesdi rendőrök.

Egy bükkábrányi család tett kirándulást július 10-én a délelőtti órákban a Kács közelében elhaladó turistaútvonalon. Ennek során a család egyik tagja - egy 7 éves kisfiú - megbotlott, elesett és úgy megütötte a fejét, hogy az eszméletét is elvesztette - számol be az esetről a police.hu.

A túrázók ekkor telefonon kértek segítséget a rendőröktől, akik Pongrácz Balázs r. főtörzsőrmester és Hajas Laura Kinga r. őrmester személyében (mindketten a Bükkábrányi Rendőrőrs állományába tartoznak) azonnal a helyszínre mentek és 20 percen belül meg is találták őket.

Az apa a gyermekkel már elindult a falu irányába, amikor találkoztak az erdőben és ekkor Pongrácz Balázs r. főtörzsőrmester a karjába átvette az eszméletlen gyermeket, akit kb. 600 méteren át a szolgálati autóig vitt - írják.

Itt járőrtársával együtt csillapították a gyermek sebének vérzését, majd a sérültet átadták az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársainak.

További hírek

Olvasnivaló