Ugrás a tartalomra

Megtalálták a hibát a Szentpálin, csütörtökön javítják

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. február 02. szerda 12:36
Gyorsan sikerült beazonosítani azt a távhővezeték-hibát, amelynek keresése miatt kedd óta félpályás útlezárás van érvényben a Szentpáli utcában. A munka ideje alatt csütörtökön szünetel majd a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás a környéken.

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. kedden közölte lapunkkal, hogy a Szentpálin a Madarász Viktor és a Szeles utcai kereszteződések közötti gépjárműforgalmat korlátozzák. Akkor még nem látszott, hogy pontosan meddig tart a munka, hiszen előbb a problémát kellett beazonosítani.

Hétfőn érzékelték a távhőszolgáltató munkatársai, hogy a vezeték valamely pontján hiba lépett fel, kedden a szakemberek megkezdték annak azonosítását, amivel szerdára végeztek – tudtuk meg Bernáthné Barczi Judittól, a MiHő Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársától.

Kiderült, hogy alig pár méteren kell kicserélni a távhővezetéket, amit csütörtökön végeznek el. Bernáthné Bárczi Judit hozzátette, hogy a munka idejére – reggel 8 órától előreláthatólag délutánig – a belváros mintegy kétszáz lakásában és két intézményében szünetel majd a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás.

Az említett útszakaszt a Szentpáli utcán várhatóan a jövő hét közepére állítják helyre. Addig érvényben marad a forgalomkorlátozás: a kétszer kétsávos utca sávelhúzással mindkét irányból kétszer egysávosra szűkül. A Miskolci Hőszolgáltató Kft. a közlekedők és a lakosok megértését és türelmét kéri.

További hírek

Olvasnivaló