Ugrás a tartalomra

Megújul Miskolctapolca ősparkja

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 31. csütörtök 14:33
Miskolctapolca turisztikai vonzerejének erősítése, az ott található védett természeti értékek bemutatása, a szolgáltatások, programlehetőségek bővítése céljából a napokban elindult a miskolctapolcai őspark fejlesztését célzó munka - ahogy arról korábban beszámoltunk.
Mocsári László képgalériája

A Barlangfürdő közvetlen közelében, Tapolca szívében található az őspark, amelynek állapota jelenleg nem méltó egy turisztikai központhoz, éppen ezért tűzte ki célul a terület fejlesztését Miskolc Önkormányzata. A projekt a Miskolci Egyházközösséggel közösen, konzorciumban valósul meg.

A napokban megtörtént a munkaterület átadás, amely a Hotel Kitti parkolójánál kezdődik, és magába foglalja a Barabits-sétányt, az úgynevezett geometrikus parkrészt és az ősparkot, kialakítanak egy tanösvényt, megújul a Csónakázó-tó környéke. A munkálatok során sétányok újulnak meg, új utcabútorokat és pavilonokat helyeznek ki, és a Csónakázó-tavat is megszabadítják a felgyülemlett felesleges iszaptól.

A másik fejlesztési elem az Akropolisz Szabadtéri Színpad, amely városunk nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szelete a nyári színházi előadásaival. A Miskolci Egyházközség tulajdonában és kezelésében álló Akropolisz Szabadtéri Színpad a nyári hónapokban színházi előadások, kulturális programok helyszínéül szolgál, színes zenés könnyed szórakozást nyújtva a turistáknak, illetve a helyi lakosoknak. A színpad infrastrukturális fejlesztésével alkalmassá válik a magasabb technikai igényű előadások megtartására, bővülhet a program lehetőségek köre.

Ez a most kezdődő komplex felújítás egy újabb mérföldkő Miskolctapolca életében, aminek köszönhetően a városrész valódi csillogó ékköve lehet majd Miskolc turisztikai attrakcióinak.

A projekt a tervek szerint egy éven át tart majd, amit az önkormányzat ígéretei szerint igyekeznek úgy elvégezni, hogy az a lehető legkevesebb, az érintett szolgáltatók, vállalkozások, illetve a lakosság számára is elfogadható korlátozással járjon.

A „Miskolctapolca turisztikai fejlesztése” című projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege 628.000.000,- Ft.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!