Ugrás a tartalomra

Milliós adomány a Miskolci Zsidó Hitközségtől

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. szeptember 02. péntek 13:34
Tavalyi koncertjük jegybevételét ajánlották fel a kórházi dolgozók munkakörülményeinek javítására.
Deutsch Miklós (b), Révész János és Grósz Endre. | Fotók: Juhász Ákos

Nemcsak a tanév kezdete jött el szeptemberrel, a megyei központi kórháznak szánt adományozások is új lendületet kaptak a héten. Kedden a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Rotary Club Miskolci Angyalok vezetője látogatott az egészségügyi intézménybe, hogy a májusban megtartott jótékonysági koncertjük bevételét jelképesen átadják a kórház vezetőjének. A hét utolsó munkanapján pedig egy újabb kulturális esemény szervezői tettek hasonló felajánlást.

Grósz Endre, a Miskolci Zsidó Hitközség ügyvezetője, alelnöke, valamint Deutsch Miklós elnök arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy tavaly novemberben koncertet szerveztek a Művészetek Házában, ahol a Budapest Klezmer Band szórakoztatta a közönséget. A jótékonysági rendezvényen gyűjtött felajánlást a hitközség kiegészítette, így most 1 millió forinttal tudják támogatni a kórház munkáját.

Juhász Ákos képgalériája a jótékonysági koncertről

- Szeretnénk kicsit megolajozni a magyar egészségügy kerekét, hiszen mi magunk is tudjuk, hogy sok problémával küzdenek a kórházak. Amiben lehet, segítjük, támogatjuk őket a túlterhelt dolgozókat - fogalmazott Grósz Endre, aki elárulta, már dolgoznak a jótékonysági koncert újbóli megszervezésén, a tervek szerint még idén sort is kerítenek rá.

Révész János, az egészségügyi intézmény főigazgatója elmondta, a gyakorlatukhoz híven a felajánlott összeghez a kórház is hozzátesz még ugyanannyit. A dolgozók munkakörülményeinek, környezetének javítására fordítják majd a pénzt.

- Két fontos beruházásunk is van: felújítjuk a nővérszállót, és még tart a Gyermekegészségügyi Központ sürgősségi osztályának rekonstrukciója - ezekhez vásárolunk további műszereket, berendezéseket, bútorokat - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón meghívták a kórház Támogatók Társaságába Grósz Endrét is - Deutsch Miklós már korábban taggá vált.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!