Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2022.12.29.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 29. csütörtök 10:17
Felhős, ködös idő várható térségünkben, ráadásul a levegő minősége is sokat romlott szerdáról csütörtökre. Itt a minap.hu reggeli pakkja, hozzuk a friss közlekedési híreket is, illetve elolvashatják azt is, hogy mit ígérnek 2022 egyik utolsó napján a csillagok.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint északkeleten a felhősebb, párás idő lesz a jellemzőbb, míg délnyugat, nyugat felé haladva van egyre nagyobb esély hosszabb napos időszakokra. A legtöbb napsütés az Alpokalján valószínű. A tartósan borult tájakon szitálás, délutántól keleten helyenként gyenge eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon és a déli vidékeken időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás tájakon 1 és 7, míg a naposabb délnyugati, nyugati területeken 8 és 15 fok között alakul. Késő este többnyire 0, +9 fokot mérhetnek.

Levegőminőség

A borul, párás, ködös idő sajnos magával hozta a levegő romlását is, a pmmonitoring.hu adatai szerint városszerte szennyezett a levegő. Érdekesség viszont, hogy Görömbölyön, valamint a hegyekben: Bükkszentlászlón, Lillafüreden, Ómassán és Szentléleken kiváló a levegő. Ha tehát kiszellőztetnénk a fejünket és a tüdőnket, és megtehetjük, érdemes megcélozni a Bükköt és kirándulni egy jót.


Útinform

A Városgazda útinformációi szerint a következő korlátozásokra kell készülni a következő napokban:

Félpályás terelésre lehet számítani:

Baráthegyalja u. 31.
Bartók u. 41.
Bellervölgy u. 12.
Beregi u. 3.
Berekkert u. 118.
Előhegy u. 22.
Erenyő u. 134.
Ernye bán u. 25.
Fenyő u. 38.
Feszty Árpád u. 125.
Garas Sámuel sétány
Görögszőlő u. 34.
Gyár u. 59.
Iván u. 35.
Kázmér u. 2.
Lőcsei u. 11.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Templom tér 5.
Templom u. 51.
Toronyalja u. 9.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

Horoszkóp

Kos
Úgy tűnik, hogy valami, amit eddig gond nélkül el tudtál intézni, hirtelen gondot okozhat, és ez valakinek a rugalmatlanságának az oka. Bosszankodni fölösleges, ha megváltoztak a körülmények, akkor most ezzel kell neked is megbirkóznod.
Bika
Lehet, hogy itt az ideje annak, hogy belásd, egyedül nem boldogulsz valamivel, és jobban teszed, ha tanácsot kérsz az ügyben. Valaki olyan értékes tapasztalatot oszthat meg, amivel nagyon sok felesleges körtől megkímélheted magadat.
Ikrek
Ne akarj hirtelen nekifutásból mindent megoldani, inkább pihenj rá egy kicsit a feladatokra, és gondold át, hogy mit szeretnél. Te is jobban jársz, ha célirányosan közelíted meg a feladatokat, mintha fölöslegesen energiákat vesztegetsz.
Rák
Lehet, hogy első próbálkozásra nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogyan eltervezted, de ez még nem jelenti azt, hogy el kellene vetned a terveidet. Lehet, hogy csak finomítanod kell a terveiden, és a következő körben már minden jobban megy.
Oroszlán
Vegyél egy nagy levegőt, ha úgy tűnik, hogy minden a feje tetejére áll, mert még nem késő elrendezni a dolgokat, csak egy kicsit félre kell tenni az ünnepi kényelmet. Ha megerőlteted magadat, gyorsan helyrerázódnak a dolgok, és te is nyugodtan pihenhetsz tovább.
Szűz
Érzed magadon a nyomást, pedig ez az utolsó dolog, amire most szükséged van. Lehet,hogy jobban járnál, ha nem vállalnál el válogatás nélkül minden feladatot, csak azt, ami valóban a te felelősséged, és ami téged is érinteni fog.
Mérleg
Bármilyen feszültnek is érzed magadat ma, gondolj arra, hogy végre azok között lehetsz, akik igazán fontosak neked, így nem érdemes bosszankodásra vesztegetni ezt a napot. Igyekezz kiélvezni a pillanatokat, mert később még hiányozhatnak.
Skorpió
Ma olyanokkal is meg kell értetned magadat, akikkel legszívesebben egyáltalán nem is beszélnél talán, de a saját utadat is nehezíted, ha nem kötsz szövetséget velük. Nem kötelező mindenkivel barátoknak lenned, de ez még nem jelenti azt, hogy ne dolgozhatnátok együtt.
Nyilas
A szükségleteket a vágyak elé kell helyezned, még akkor is, ha ez most egy fájdalmas döntést jelenthet. Hallgass az eszedre, és később sem bánod meg azokat a lépéseket, amiket ma megteszel az utadon.
Bak
Gondold meg, mit kívánsz, mert ma a gondolataidnak teremtő ereje lehet, de nem biztos, hogy amire most vágy, akkor is olyan vonzónak tűnik majd, amikor megkapod. Tanuld meg értékelni az egyszerű dolgokat, akkor nem érnek meglepetések.
Vízöntő
Kár tagadni a nyilvánvalót, jobb, ha őszintén vállalod azt, amit gondolsz és amit érzel, hiszen már úgyis mindenki sejti, hogy mi rejlik az álca alatt. Mindenki megkönnyebbül, ha nem kell tovább szerepeket játszani.
Halak
Teljes nyugalommal üldögélsz a káosz közepén, semmi nem zavar meg, és derűs nyugalommal szemléled az embereket, akik idegesen kapkodva próbálnak haladni a terveikkel. Te tudod, mit szeretnél, és azt is, hogyan érheted el.

(Forrás: bien.hu)

Programok

Jelenleg nincsenek programok!