Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.01.17.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 17. kedd 07:49
Csapadékzóna megy, csapadékzóna jön - napközben lesz néhány óra szünet, délután azonban újra esni kezd, és a csapadék velünk is marad egészen az éjjeli órákig. A Sajón és a Tarnán árhullám levonulása várható, figyelmeztetnek a szakemberek.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden a csapadékzóna északkelet felé elhagyja hazánkat, mögötte nagyobb területen csökken a felhőzet, a nap is kisüt. Fellélegezni nem sok idő lesz viszont, ugyanis a déli óráktól délnyugat felől már érkezik is a következő csapadékhullám. Döntően eső várható, de az Észak-Dunántúl és az Északi-középhegység magasabb részein havas eső, havazás is lehet. A délies szél átmenetileg keletire fordul, a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon erős, este helyenként viharos lökések kísérik. A hőmérséklet délután 5 és 13, késő este 2, 12 fok között alakul.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a héten akár kéthavi csapatékmennyiség is leeshet. Ez folyóink vízgyűjtőit is érinti, így több vízfolyásunkon is árhullámok kialakulására kell számítani - figyelmeztet az Időkép. A Hydroinfo.hu adataira hivatkozva azt írják, hogy elsősorban a Sajón és a Tarnán várható olyan mértékű árhullám, hogy a vízszint a hét közepén elérje az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu kedd reggeli adataiból. Sőt, vannak területek - elsősorban a Bükkben, valamint Diósgyőr városközpontban, Görömbölyön és Miskolctapolcán -, ahol egyenesen kiváló a levegőminőség. Az Avasalján és Komlóstetőn viszont szennyezett, Magashegyen pedig erősen szennyezett a levegő.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 146.
Balassi B. u. 14.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Előhegy u. 18. és 22.
Ernye bán u. 25.
Görögszőlő u. 34.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Irinyi J. u. 21.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rigó u. 4.
Soltész N. K. u. 28.
Tass u. 19.
Templom tér 5.
Tisza u. - Balaton u. kereszteződése
Toronyalja u. 9.
Tokaji F. u. – körforgalomnál
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. 
A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

Közlekedési baleset történt a Baross Gábor u. - Bajcsy Zs. u. kereszteződésében, ahol két személy autó ütközött, személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős, a helyszínelés jelenleg még zajlik.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Horoszkóp

Kos
Most jó előre gondolkodsz, és teszel róla, hogy a terveid ne csak tervek maradjanak, hanem meg is tudjanak valósulni. Legyél előrelátó, mert ezzel bebiztosíthatod, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan azt elképzelted.
Bika
Jól esne egy kis lazítás, de egyelőre nem ennek van itt az ideje. Ha minden munkádat elvégezted, és a végére jártál a dolgoknak, akkor sokkal jobban fog esni, hogy végre hátradőlhetsz kicsit.
Ikrek
Nem lehet csak úgy fejest ugrani a dolgokba, először el kell rendezni mindent magadban, és ha tiszta lappal, kidolgozott tervvel kezdesz a feladatok megvalósításához, akkor sokkal jobban mennek majd a dolgok.
Rák
Ne higgy el mindent, amit hallasz, mert még ha igaz is, nem biztos, hogy a dolognak azt az oldalát domborítják ki, amelyikre te kíváncsi vagy. Próbáld te magad értelmezni a dolgokat, ne hagyd, hogy ezt mások tegyék meg helyetted.
Oroszlán
Valaki ismerkedni próbál veled, de te még nem vagy biztos abban, hogy akarod-e a társaságát. Hagyj egy kis időt magatoknak, hogy eldöntsd, mit szeretnél, és akkor könnyebb lesz döntést hozni.
Szűz
Próbáld reálisan szemlélni az eseményeket, és ne hagyd, hogy az érzelmeid elragadjanak. Lehet, hogy néhány nehezebb döntést is meg kell hoznod a héten, de ez azt is jelenti, hogy közelebb kerülsz a megoldásokhoz.
Mérleg
Sok mindent vállaltál el mostanában, és nem vagy biztos abban, hogy bírni fogod a tempót. Adj bele mindent a mai napba, és akkor sok olyan dolognak a végére járhatsz, ami már idegesít egy ideje.
Skorpió
Nem szereted, ha mások mondják meg, mit hogyan csinálj, de ez még nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatod mások véleményét. Hozz olyan döntéseket, amik neked is jók, és másokat sem bántanak.
Nyilas
Mindenki úgy próbál boldogulni, ahogyan tud, ezért nem érdemes gyorsan és könnyen ítélkezni az emberek fölött. Mindenkinek kell néha nehéz döntéseket hoznia, legalább te könnyíts a helyzetükön.
Bak
Bízol a megérzéseidben, de azért kizárólag őket nem követed, szeretnéd, ha valaki más is megerősítene abban, hogy jó nyomon jársz. Merj segítséget kérni, ha úgy érzed, arra van szükséged.
Vízöntő
Néha fontos, hogy kilépj a megszokott körökből, és új utakat keress, mert ez lehet az egyetlen módja annak, hogy új megvilágításba helyezd a dolgokat. A megoldásokat is ebből a szemszögből találod majd meg.
Halak
Próbálsz nyitni mások felé, de elbizonytalanít, ha ők nem ugyanígy tesznek. Ne sürgess semmit, adj nekik időt, talán ők is csak bizonytalanok még a saját döntéseiket illetően is.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!