Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.02.18.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 18. szombat 07:58
Az egyik utolsó "elvileg téli" szombatnak nézünk elébe.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombat reggel még sok lesz felettünk a felhő, majd nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre több helyen kisüt a nap. Az északkeleti harmadban azonban még délután is lehetnek erősen felhős körzetek, és kisebb eső, zápor is egyre inkább csak ott fordulhat elő. A nyugatias szél nagy területen megélénkül, megerősödik, de a magasabban fekvő helyeken, illetve néhol síkvidéken viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul, északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb. Késő este 5, 12 fokot mérhetünk.

Levegőminőség

Egy képernyőfotót egészen biztosan megér, a bekeretezéssel még várjuk ki a nap végét: a város teljes egészében jó a levegő a PM Monitoring információi szerint. 

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Útlezárás:

Lezárták az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utcát a Reményi Ede utca és a Rácz György utca közötti szakaszon, a Petőfi utcában a két irányú közlekedés biztosított.

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A lezárás 2023. 02. 06-tól lépett életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Báthori sor 103. és 105.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Igazság u. 14.
Iglói u. (kempingtől lefelé)
Katowice u. 25.; 29.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6.
Rigó u. 4.
Selyemrét u. 2.
Tass u. 19.
Tokaji F. u. – körforgalom
Tokaji F. 2.
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Be kell látnod, hogy nem fog minden úgy alakulni, mint ahogyan szeretted volna, de ezt a veszteséget kénytelen vagy lenyelni most. Legközelebb máshogy alakulnak a dolgok, kár ezen most bosszankodni.

Bika
Merj beszélgetni valakivel, mert nagyon sok minden múlik most a kommunikáción. Ne beszéljetek el egymás mellett, és ne hagyjátok kétségek között a másikat, legyetek ti is nyitottak.

Ikrek
Ne hagyd, hogy egy érzés túlságosan magával ragadjon, mert akkor nem leszel képes higgadtan dönteni. Észben kell tartanod, hogy a világ nem egyetlen dolog körül forog, más nézőpontok is vannak.

Rák
Minél előbbi sikerre vársz, de ezt sajnos nem adják olyan könnyen. A mai nap türelemre taníthat, de ez olyan fontos lecke, aminek a későbbiekben még nagy hasznát veheted majd, és a javadra fordíthatod.

Oroszlán
Ne késlekedj, amikor cselekedni kell, mert lehet, hogy a mostani kivételes alkalom, csak még nem is tudsz róla. Addig üsd a vasat, amíg meleg, és ha kedvezően alakulnak a dolgok, akkor ne várj tovább.

Szűz
Szeretnél végre válaszokat kapni, hogy tudd, hogyan is állnak a dolgok. Ehhez azonban arra van szükséged, hogy tovább menj, és kérdezősködj, ha pedig kell, akkor akár makacs is legyél.

Mérleg
Ideges vagy valami miatt, pedig most már jól alakulnak a dolgok. Az lehet, hogy egyszerre sok minden történik, de ha nem esel kétségbe, akkor képes leszel kézben tartani a dolgokat.

Skorpió
Valaki segítséget vár tőled, de te most úgy érzed, hogy megvan a magad baja is. Ne akarj mindenki helyett te dönteni, meg kell tudnod mondani, ha valami nem a te felelősséged, és félretenni a dolgot.

Nyilas
Egyre jobban sürgetnek a körülmények, és te attól félsz, hogy nem lesz elég időd befejezni valamit. Az utolsó pillanatodban azonban valaki a segítségedre siet, és megmenti a helyzetet.

Bak
Ha hálás vagy valakinek valamiért, akkor azt ne felejtsd el ki is fejezni neki. Ugyan nem ezért tette, amit tett, mégis jól fog esni neki, hogy valaki gondolt rá, és értékelte az erőfeszítéseit.

Vízöntő
Nehezedre esik továbblépni egy megszokott, kényelmes helyzetből, de te is érzed, hogy ezek a dolgok nem maradhatnak így tovább. Cselekednek kell, még akkor is, ha az új út kicsit bizonytalannak tűnik.

Halak
Ha jól alakulnak a dolgok, akkor ne hagyd veszni a lehetőségeket. Mindenképpen nyitva kell tartanod a szemedet, és keresni az alkalmat, amikor megfordíthatod a szerencsédet is, ha az kell.

(Forrás: bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!