Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.03.13.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 13. hétfő 08:01
Fátyolfelhők, több órás napsütés és enyhe, tavaszi idő - így köszönt be az új hét, ráadásul a levegő minősége is kiváló városszerte. Érkezik a minap.hu napindítója.
minap indíto belváros
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn napközben a déli, délnyugati tájakon inkább fátyolfelhős lesz az ég, ugyanakkor az ország más részei fölé nyugat felől átmeneti jelleggel vastagabb felhők is sodródnak, de a legtöbb helyen többórás napsütés így is valószínű. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon és a hegyekben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a délnyugati határnál ennél egy-két fokkal melegebb, míg északkeleten hűvösebb lehet az idő. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Városszerte kiváló a levegő minősége a pmmonitoring.hu hétfő reggeli adatai szerint. Ez persze nem is csoda, szombaton egész nap viharos szél volt és még vasárnap is meg-megélénkült a légmozgás, ami kiseperte a szennyezett levegőt térségünkből. 

Útinform

A Miskolci Városgazda hétfő reggeli közlekedési információi szerint az alábbi útlezárásokra, terelésokra kell készülni Miskolcon: 

Útlezárás:
Lezárták a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő Bacsinszky András utca Tapolca felé eső szakaszát. A lezárás az utca hosszának körülbelül harmadát érinti és március 20-ig tart. Így aki az érintett városrészek között közlekedik, annak kerülnie kell.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

 jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre, az Árvácska u. 29. előtt, az Acél u. – Kavics u. kereszteződésben, a Bánfolyás u. 16. előtt, a  Bellervölgy u. 12. előtt, a Benedek E. u. 1. előtt, a Csehov u. 2. előtt, a Csokonai V. M. u.12. előtt, a Dorottya u. 6. előtt, az Erenyő u. 106. előtt, a Gizella u. 1. előtt, a Hunyadi u. 58. előtt, a Katowice u. 25. előtt, a Kis-Hunyad u. 45. előtt, a Melinda u. 10. előtt, a Mikes Kelemen u. 4. környékén, a Nyár u. 18. előtt, a Negyvennyolcas u. 3-5. környékén, a Pillangó u. 12. előtt, a Selyemrét u. 2. előtt, a Szentgyörgy u. 47. környezetében, a Szeretet u. 4. előtt, a Tokaji F. 2. környékén, a Vasöntő u. 5. előtt és a Zsolcai kapu 14. környezetében lehet számítani.

Horoszkóp

Kos
Titkos örömökben osztozol valakivel, és az, hogy néha összekacsinthattok, csak még izgalmasabbá teszi a dolgokat. Szeretnéd ezt az állapotot olyan sokáig megőrizni, amíg csak lehetséges.
Bika
Érzed, hogy már nincs sok időd, de még szeretnél a végére járni valaminek, mielőtt máshoz kellene fognod. Tudod, hogy az az eredmény, amit most elérhetsz, sokáig meghatározhatja a mindennapjaidat.
Ikrek
Ha valakit meg akarsz ma győzni egy vitában, akkor ne csak a saját véleményedet vesd lattba, hanem készülj érvekkel is, mert ezek segíthetnek abban, hogy ne lehessen megkerülni a szavadat.
Rák
Egyszerre szeretnél sok dolgot elintézni, és lehet, hogy emiatt le kell mondanod egy családi eseményt, amin pedig szerettél volna részt venni. Gondold át, mi az, amit később már nem tudsz bepótolni.
Oroszlán
Kapsz most egy szusszanásnyi időt, és ez éppen jókor jön, mert így van esélyed arra, hogy utolérd saját magadat az elmaradt teendőiddel. Használd ki az alkalom minden egyes percét.
Szűz
Az őszinte véleményét kérdezed valakinek, de kicsit meglep, amikor valóban őszintén, kertelés nélkül válaszol. Lehet, hogy erre nem voltál felkészülve, de ha már megakptad a választ, használd a legjobbra.
Mérleg
Valaki időt kér még tőled, te azonban kezdesz kifogyni belőle, és egyre jobban szeretnéd már megkapni a válaszaidat. Lehet, hogy egy kicsit határozottabban kell most fellépned ezért.
Skorpió
Kellemetlenül érzed magadat valami miatt, pedig amíg mások nem szólnak, hogy őket is zavarja a dolog, addig nincs okod az ellenkezőjét feltételezni. Tedd, amit tenned kell, ha valakinek gondja van, majd szól.
Nyilas
Mindennél nagyobb szükséged van most arra, hogy a környezeted összetartson, de ehhez az kell, hogy te is mellettük állj, és tartsd bennük a lelket. Álljatok egymás mellett most.
Bak
Zavarba hozhat egy hír, amiről talán nem is akarsz hallani, de nem tudod elkerülni a dolgot. Ha már így alakult, hozd ki a legtöbbet a dologból, és kezeld úgy az információt, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.
Vízöntő
Pontosan eltervezel mindent, de valaki keresztül húzza a számításaidat, és nem tudod, hogy hirtelen hogyan is oldd meg az előállt helyzetet. Lehet, hogy az eredeti elképzeléseidből fel kell majd adnod.
Halak
Nem cipelhetsz magaddal minden terhet a végtelenségig, idővel le kell majd pakolnod őket, máskülönben beleroppansz a dolgok súlyába. Ne érezz bűntudatot azért, mert képes vagy élvezni az életet.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!