Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.05.05.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 05. péntek 07:40
Kék ég, napsütés, madárcsicsergés, nyárias hőmérsékletek - szinte tökéletes idő várható, ráadásul mindez pénteken, egy négy napos munkahét végén. Gyönyörű napot kívánunk!
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közlése szerint pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, délután egy-egy helyen zápor is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 20 és 25, késő este 12, 18 fok között alakul.

Levegőminőség

Városszerte kiváló a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi péntekre:

Továbbra is útlezárás van a Meggyesalja utcán a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Április 25-étől, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre pedig az alábbi helyeken kell készülni:
Balassi Bálint u. 10
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Benedekalja u. 1-3  
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Igazság u. 2
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Róna u 1-3  
Selyemrét u. 2
Szekerész u 6.
Tábortűz u. 5
Tokaji F. 14
Vasöntő u. 5.
Vécsey u.15
Zsigmondy u. 2
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Úgy érzed, éppen elég kihívás neked a saját feladataiddal elboldogulni, és nem akarod még mások terhét is a nyakadba venni. Mégsem tudod tétlenül nézni, ahogyan a dolgok alakulnak, és közbe kell lépned valamikor.
Bika
Úgy érzed, valaki csak azért keresi a társaságodat, mert valamilyen előnyt akar kovácsolni az ismeretségetekből. Ha helyén kezeled a dolgokat, és úgy ítéled meg, hogy neked is előnyöd származhat ebből, akkor nem biztos, hogy el kell utasítanod a lehetőséget.
Ikrek
Úgy tűnik, minél hosszabb ideig aggodalmaskodsz valami miatt, annál bonyolultabb lesz a dolog. Lehet, hogy érdemesebb lesz gyorsan pontot tenni a régóta húzódó ügy végére, és elvágni az elrendezetlen szálakat.
Rák
Mindent elterveztél egy kellemes naphoz, de úgy tűnik, valakinek más tervei vannak. Nem baj, ha nyitott maradsz, de ha úgy érzed, most a pihenésre van szükséged, nyugodtan gondolj magadra, és dönts úgy, ahogy neked jól esik.
Oroszlán
Szigorú tempót diktáltál magadnak mostanában, és ennek az lett a vége, hogy alaposan elfáradtál, és talán a kapcsolataidra sem maradt annyi időd, mint szeretted volna. Ma a pihenést és a társas élet hiányát is bepótolhatod.
Szűz
Legszívesebben magadra zárnád az ajtót, és kizárnál mindent és mindenkit, de attól félsz, ezt most nem teheted meg. Próbálj legalább estére olyan programot szervezni magadnak, amitől igazán feltöltődhetsz.
Mérleg
Kiállsz a véleményed mellett, akkor is, ha ettől nem leszel feltétlenül népszerű. Nincs baj azzal, hogy hiszel valamiben, de próbáld meg úgy megfogalmazni a véleményedet, hogy azzal a lehető legkevesebbeket bántsd meg.
Skorpió
Két tűz között állsz, és döntést kell hoznod, de szerencsére most tisztán és világosan látod az eredményt, így azt is tudod, melyik út lesz számodra a megfelelő. Határozd el magadat, és tedd meg a szükséges lépéseket.
Nyilas
Nem jut ma mindenre időd, de a legfontosabb dolgokat sikerül elintézned, így nyugodtan fekszel le estére. Elégedett vagy az eredményeiddel, és bár tudod, hogy hosszú út áll még előtted, bízol a sikereidben.
Bak
Valaki keresztül húzza a számításaidat, és ráadásul nem is igazán tehetsz semmit a dolog ellen. Próbálj higgadt maradni, és felkészülni a következő lépésre, így készen állsz majd az ütközetre, amikor arra kerül a sor.
Vízöntő
Aggódsz valaki miatt, de nem tudnád pontosan megmondani, miért. Rossz érzésed van egy dologgal kapcsolatban, és szeretnél minél hamarabb az ügy végére járni, hogy megnyugodhass.
Halak
Hiába próbálsz mindent megtenni, úgy érzed, mégis kifutsz az időből. Pedig csak még egyszer át kell gondolnod a dolgokat, és akkor megtalálod azt, ami az utadba áll, és ami megnehezíti, hogy elérd a céljaidat.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!