Ugrás a tartalomra

Minden forint jó helyre megy (?): félmilliárdot ad egy szlovén másodosztályú klubnak a magyar kormány

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 14. szombat 10:14
Ki tudja, lehet, hogy tíz éven belül BL-t nyer a patinás Nogometno Društvo Lendava 1903.
Derbi a szlovén másodosztályú NK Naftánál. | Fotó: Facebook/NK Nafta 1903

570 millió forintot ad a kormány a szlovén másodosztályban szereplő Nogometno Društvo Lendava 1903, ismertebb nevén NK Nafta 1903 focicsapatának, egész pontosan a futballakadémiájának fejlesztésére – szúrta ki a 24.hu egy kormányhatározat mellékletéből.

A lap azt írta, hogy maga a kormányhatározat egy hét évvel korábbi kormányhatározat mellékletét váltja fel, amely száznál is több támogatandó határon túli ingatlanberuházást sorolt fel. Ez most csak pár tétellel bővült, ezek egyike a muravidéki futballakadémia.

A kormányhatározat szerint a klubnak támogatási szerződést kell kötnie a Bethlen Gábor Alappal, ezután egy összegben megkaphatja az 570 millió forintos támogatást.

A csapat bő, 32-es keretében öt magyar játékos szerepel, az elnöke pedig a Mészáros Lőrinc emberének számító Végh Gábor, aki Magyarországon is klubelnök, mégpedig az NB I-es ZTE-t vezeti.

A Mészáros Lőrinc köreihez tartozó fociklubok száma tehát tovább gyarapszik, pedig már eddig is közel húsz csapatot számolhattunk ide (a magyar klubokkal együtt). A Mészáros-hálózat legértékesebb tagja az NK Osijek: a csődközelből megmentett eszéki klub a horvát bajnokság egyik legpatinásabb neve, Mészáros Lőrinc érkezése óta stabil európai kupaszereplő, a Transfermarkt adatai alapján messze a lista legértékesebbje.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!