Ugrás a tartalomra

Miskolc csodái is megjelennek a turisztikai ügynökség kampányfilmjében

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2021. június 23. szerda 15:37
A térség turisztikai különlegességeit felvonultató videóban a Palotaszálló és a Hámori-tó, a lillafüredi vízesés, a Tündérkert sőt a lillafüredi kisvasút is feltűnik. 
Pillanatkép a kampányfilmből.

Nagyszabású belföldi forgalomélénkítő kampányt indított június közepén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az akció különlegessége, hogy tizenkét különböző kampányfilm, valamint ennél is több különböző közterületi plakát, online hirdetés és újsághirdetés fut az ország különböző pontjain, célzottan az ott élőknek szóló üzenetekkel - írja honlapján az MTÜ.

- A tervezés alapja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatbázisa volt, amely 2020 óta gyűjti a statisztikai adatokat többek között azzal kapcsolatban is, hogy a különböző városokban és megyékben élők számára mely hazai úti célok a legvonzóbbak. A rendelkezésre álló adatoknak köszönhetően az érdeklődési körükhöz leginkább illeszkedő kampánytartalom juttatható el a különböző felületeken - írják. 

A már futó kampány szlogenje: "Életre kelt a táj!" Az MTÜ szerint mindez arra utal, hogy az ország újraindulásával eljött az idő, hogy felfedezzük Magyarországon ismét. Az imázsfilm aláfestő zenéje a Margaret Island Házszám című dala, amely alig több mint egy évvel ezelőtt szintén a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésével készült el a Road Movie című sorozat részeként.

A tizenkét különböző kampányfilm, tizenkét különböző turisztikai régió szépségeit mutatja be. Miskolc és környéke a "Életre kelt a táj! - Fedezd fel a Mátra-Bükk térség csodáit!" címet viselő videóban található. A térség turisztikai különlegességeit felvonultató filmben a Palotaszálló és a Hámori-tó, a lillafüredi vízesés, a Tündérkert sőt a lillafüredi kisvasút is megjelenik egy-egy kép erejéig:


A 12 kisfilm mellett készült még egy kisfilm, ez az országos kampány része, amiben a Bükk mellett szintén feltűnik a vár szomszédságában található Tündérkert.

Az MTÜ gondozásában működő Csodás Magyarország oldal egyébként több turisztikai témájú sorozatot is készít, ezeket youtube-csatornáján is publikálja. Ezek egyike, a Magyarország Csodái című, ahol Lillafüredről tavaly külön is készítettek egy rövid, kedvcsináló filmet:


 

További hírek

Olvasnivaló