Ugrás a tartalomra

Miskolc döntött, az Ékszerdoboz tarolt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 06. hétfő 10:06
Az első Avasi Pinceszépségversenyen a közönségszavazás három kategóriájában is az Ékszerdoboz diadalmaskodott, de a zsűri első helyét szintén bezsebelte, megosztva a Polgármester Pincével.

A X. Avasi Borangolás eddig nem látott tömegeket mozgatott meg. Azonban nem csak a bor és a zene tette emlékezetessé a napot. Sok más program mellett pinceszépségversenyt is rendeztek. Az első megmérettetésen a gasztropincék közül az Aranykorona Étterem győzedelmeskedett. A leghangulatosabb, a legvirágosabb és a legautentikusabb pincének egyaránt az Ékszerdoboz bizonyult – méghozzá igen magas fölénnyel.

A legjobb gasztropincének választott Aranykorona

A pince tulajdonosainak, Csire Pannának és párjának, Kovács Zsoltnak eltökélt szándéka, hogy részt vegyenek az avasi pincesorok fellendülő életében. Ezt a törekvést pedig nem akármilyen siker koronázta: a közönségszavazáson résztvevők szíve mellett a zsűri elismerését is elnyerték.

Szunyogh László főépítész, a szakmai zsűri tagja elmondta, a hagyományteremtő szándékkal indított versenynek nem az az elsődleges célja, hogy kilóra összemérje a pincéket. Fontosabb, hogy a megmérettetés is felhívja a figyelmet az itt található, megőrzésre méltó épített értékekre.

A zsűri a hét családias jellegű, egyéni, avagy lakossági borházat versenyeztette meg. Végül megosztva ítélték oda a legszebb pince díját a Polgármester pincének és az Ékszerdoboznak.

Megosztott első lett a Polgármester Pince

Szunyogh László indoklásában elárulta, az Avas egyik legszebb és legismertebb borháza a Polgármester pince. Elhelyezkedése és építészeti stílusa egyaránt különleges, és ragyogó adottságai mellett ugyanilyen lényeges, hogy a tulajdonosa – aki néhány éve vette meg, újította fel és ápolja a történetét – olyan imázst teremtett köré, amely megőrzi mindazt, amit ez az épület kifejez és megtestesít. „Éreztük, az lehetetlen, hogy az első szépségversenyen a Polgármester pince ne legyen díjazott” – mondta a főépítész, hozzátéve, Madaras Péter Rácz sor 370-es szám alatti ingatlana kiemelkedő a borházak körében.

Az Ékszerdoboz is befutó lett a zsűrinél

A Csabai sor 235. szám alatti Ékszerdobozzal kapcsolatban úgy fogalmazott, azért választották, mert minden részletében finom, fiatalos és üde színfolt az egyébként ódon pincesoron.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetése július 9-én, az Avasi Kvaterkán lesz, ahol a győztesek feldíszítik pincéjüket az átadott táblákkal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!