Ugrás a tartalomra

A Miskolci Egyetemen végzett gépészmérnökök összetartozásnak ünnepe

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 07. vasárnap 09:56
Díszoklevél-átadó ünnepi Egyetemi Szenátusülést tartottak a Miskolci Egyetemen. Ezen a Gépészmérnöki és Informatikai Kar a 65 éve végzett mérnökei részére vasoklevelet,a 60 éve végzetteknek gyémántoklevelet, az 50 éve végzettek számára pedig aranyoklevelet adományozott. Az ünnepség egyben jubileumi találkozója a 10, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 és 65 éve a Karon végzett évfolyamoknak is.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar 2019 őszén ünnepli alapításának és fennállásának 70. évfordulóját. Az elmúlt csaknem hetven év alatt mérnökök tízezrei végeztek az 1949-ben létesült Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar fennállása óta második alkalommal ad át vasoklevelet a végzésük 65 éves jubileumát ünneplő mérnökeinek. 1954-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán 84 fő kapott oklevelet, közülük most 14 veterán hallgatóra számítottak.

1959-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán százhetvenöten kaptak oklevelet, közülük most gyémántoklevelet ötven fő vehetett át.

A végzésük 50 éves évfordulóját ünneplő gépészmérnökök 2003 óta vehetnek át aranyoklevelet az évenként megrendezett jubileumi diplomaosztó ünnepségeken. 1969-ben a Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán kettőszázharminchét fő kapott oklevelet, közülük 2019-ben százhuszonhárom fő vehet át gépészmérnöki aranyoklevelet.

1969-ben a Miskolci Egyetem jogelődjénél, a Kazincbarcikai Felsőfokú Vegyipari Gépészeti Technikumban harminchét fő szerzett mérés- és szabályozástechnikai szaktechnikus oklevelet, közülük most huszonegyüknek állítottak ki aranyoklevelet.

Az évenként megrendezett jubileumi évfolyamtalálkozó és az ünnepi Egyetemi Szenátusülés az egyetemen végzett gépészmérnökök összetartásának és összetartozásnak ünnepe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!