Ugrás a tartalomra

MISKOLCI NAP (2022.11.26.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFÓ, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 26. szombat 08:30
Minden, amit ma az időjárásról, levegőminőségről, városi közlekedésről és a sorsról tudni kell.
Fotó: minap.hu

Az évszakhoz képest enyhébb lesz az idő, a hőmérő higanyszála szombaton napközben akár 10 fokig is felkúszhat. 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közlése szerint köddel indul a nap. Napközben a látási viszonyok javulnak ugyan, de így is erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, a ködös tájakon szitálás, az északnyugati tájakon néhol gyenge eső nem zárható ki. Az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon egyre több helyen élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka párássá válik a levegő, és nagy területen képződik, terjeszkedik a köd, valamint a rétegfelhőzet, mindeközben pedig északnyugat felől szakadozott frontális felhőzet húzódik fölénk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, hajnalra északnyugaton a lengedező szél hatására több fokkal enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 3 és 10 fok között valószínű.


Levegőminőség

A levegő minősége városunkban szombat reggel igen vegyes képet mutat: a Papírgyár környékén elfogadható, ami közepesen szennyezett levegőt jelent, Diósgyőr központjában megfelelő, azonban közeledve a sűrűbben lakott körzetekhez egyre fokozottabb a légszennyezettség. Az Újgyőri piac ma reggel kifejezetten szennyezett, ahogy az Avasalja környéke is, valamint a Selyemrét, Martinkertváros és Szirma térsége. Miskolc többi területén a reggeli órákban általánosságban elfogadható a levegő minősége. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon találhatnak.


Útlezárás:

- Vörösmarty M. u. az Y híd építése miatt továbbra is lezárva;

- A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába.Kerülni kell!
Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

- A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a  Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

 

Napi horoszkóp 2022.11.26.

Kos
Minden pillanatot kihasználsz ma, hogy valaki olyannal töltsd az időt, aki igazán fontos számodra. Ha minden teendődet nem is teheted félre, mégis érdemes erre időt áldozni, mert mindketten feltöltődhettek a közös programtól.

Bika
Hiszel a rendszeresség erejében, és a kitartó munka most téged fog igazolni. Ha valamivel régóta és alaposan foglalatoskodsz, akkor ne félj ezzel a tudással előhozakodnod, mikor valakinek éppen erre van szüksége, mert megtérülhet a dolog.

Ikrek
Leginkább azt szeretnéd, ha egy kicsit békén hagynának, és elvonulhatnál a saját kis belső világodba elmélkedni egy kicsit. Erre azonban nem biztos, hogy ma lesz lehetőséged. Lehet, hogy egy fontos döntés meghozatalával várnod kell még egy kicsit. 

Rák
Valaki ingerültebben válaszol egy kérdésedre, mint ahogyan az szerinted elfogadható lenne, de nem érdemes túlságosan a szívedre venni a dolgot. Valószínűleg nem téged akart megbántani, csak rossz napja van. Ne engedd, hogy a tiédet is elrontsa!

Oroszlán
Büszke vagy valamire, és szereted, ha ezt mások is elismerik, de rosszul esik az is, ha nem veszik észre, milyen sok munkád van ebben az eredményben. Ne feledd, elég, ha te tudod, hogy ezt nem a szerencsének, hanem a kitartó munkának köszönheted.

Szűz
Úgy érzed, alig oldottad meg az egyik feladatot, másik szemben találod magadat egy másikkal, és a kihívások sora egymást követi. Ha nagyon kimerültnek érzed magadat, tarts egy kis szünetet, utána nagyobb lelkesedéssel foghatsz majd a dolgokhoz.

Mérleg
Lehet, hogy egy kicsit túlvállaltad magadat, és nem tudsz minden területen úgy teljesíteni, mint ahogyan szeretnél. Ha nem vagy elégedett a saját eredményeiddel, az a hangulatodra is hatással lesz, és ez hosszú távon senkinek nem használ.

Skorpió
Szoros tempót diktálsz ma magadnak, de ha minden időpontot sikerül betartanod, akkor az eredmény sem várat sokat magára. Minden olyan területen sikerül valami maradandó eredményt elérned, ami igazán fontos a számodra.

Nyilas
Légy óvatos, amikor a szavaidat válogatod meg, mert lehet, hogy valakit akaratod ellenére is megbántasz. Ha valaki bizonytalan egy területen, akkor ő még a humort is kritikaként élheti meg, és ebből komoly vita lehet.

Bak
Nem érdemes olyanokkal vitázni, akik nem érnek fel a szellemi szintedre, mert csak a saját energiáidat vesztegeted fölöslegesen. A legjobb, ha nem is figyelsz oda az ilyen emberekre, és nem bosszantod magadat fölöslegesen.

Vízöntő
Végre minden a helyére kerül, és ettől a hangulatod is sokkal jobb lesz. Látod a fényt az alagút végén, és ismét hiszel abban, hogy nem lehetetlen megvalósítani a céljaidat. Maradj ezen a nyomvonalon, és akkor nem lehet előtted akadály.

Halak
Régi vágyad teljesülhet, és ráadásul ez a változás olyasmit hoz magával, ami nem csak most jelent örömöt, de hosszabb távon is megkönnyebbülés. Nagy teher gördül le a válladról, és úgy érzed, végre arra is lesz erőd, hogy más dolgokkal foglalkozz. (bien.hu)

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!