Ugrás a tartalomra

A Miskolci Nemzeti Színházat is jelölték a színikritikusok díjára

szinhaz.online
Utoljára módosítva
2022. augusztus 22. hétfő 09:57
A miskolci teátrumot a legjobb szórakoztató előadás kategóriában jelölték.
Fotó: Gálos Mihály Samu

Idén 43. alkalommal adja át a Színikritikusok díját a Színházi Kritikusok Céhe, amellyel a 2021/2022-es évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismeri el - írja a Színház Online. Tizennégy kategóriában hagyományosan három-három nominált várja az október 18-i díjátadót, amelynek helyszíne az Örkény Színház. 

A legjobb szórakoztató előadás kategóriában jelölték a Miskolci Nemzeti Színház Producerek címe előadását. A Béres Attila rendezésében színpadra állított darab hatalmas népszerűségnek örvendett az évad során a teátrumban. A színháza évadzáró társulati ülésén a legjobb előadásnak szavazták meg a darabot. 

Az már májusban nyilvánosságra hozták, hogy az életműdíjat Cserhalmi György színművész kapja, augusztusban adták hírül, hogy a különdíjjal az AlkalMáté Truppot, az újonnan alapított, a társadalmi folyamatok alakításán innovatív színházi gondolkodással, elkötelezetten dolgozó alkotók számára újonnan alapított Jövő díjjal pedig két színházi nevelési társulatot, a KÁVA Színházat és a Kerekasztal Színházat ismerik el. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!