Ugrás a tartalomra

Miskolci taggal bővült a Fiatal Kutatók Akadémiája

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 06. péntek 12:40
Dr. Lipták Katalint, a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettesét beválasztották az akadémiai testületbe, aminek jelenleg nincs más tagja a Miskolci Egyetemről.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) egy 2019-ben alapított, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közfeladataival összhangban működő, alulról szerveződő tudományos társaság, amely a fiatal kutatók hangja kíván lenni Magyarországon.

Célja, hogy a tudományos osztályokkal és az MTA testületeivel szorosan együttműködve részt vegyen a szervezet tudományos tevékenységében, valamint itthon és külföldön képviselje a fiatal kutatók közösségét. Az FKA induló taglétszáma 2019-ben 24 fő volt. Minden évben 12 új tagot választanak – reprezentálva az élettudományok, humán- és társadalomtudományok, valamint a
természettudományok szakterületeit – addig, amíg a testület létszáma el nem éri a 60 főt.

Lipták Katalin
Dr. Lipták Katalin a Fiatal Kutatók Akadémiájának új tagja

Minden évben annyi új tagot választanak, ami biztosítja a 60-as taglétszámot. 2022. május 1-től az MTA IX. osztály jelentkezői közül Dr. Lipták Katalint, a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettesét, tanszékvezető egyetemi docenst választották, így a következő 5 évben ő is képviselheti a fiatal kutatókat - jelenti a Miskolci Egyetem, hozzátéve, a testületnek jelenleg nincs más tagja az intézményből.

További hírek

Olvasnivaló