Ugrás a tartalomra

Miskolci történetek nem csak miskolciaknak

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. június 09. csütörtök 14:24
Horváth János és Mucsi József könyvét egy nappal a 93. Ünnepi Könyvhét hivatalos megnyitója előtt ajánlották az olvasóközönség figyelmébe. 
Filip Gabriella, Némethi Lajos, Horváth János, Muzsi József és Balázs István. Fotó: Juhász Ákos


Horváth János: Mikor megyek hazafelé és Mucsi József: Kocsmadalok című kötetét mutatták be szerdán délután a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében. Az eseményen először Varga Gábor könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta, az esemény kapcsolódik a csütörtökön kezdődő 93. Ünnepi Könyvhéthez, annak egyik első programja. 

A rendezvényt az Episztémé Egyesület és a köteteket kiadó Herendi 2004 Kiadó közösen szervezte a megyei és városi könyvtárral. Varga Andrea alpolgármester köszönetet mondott a kiadónak azért a munkáért, amit az elmúlt évtizedekben Miskolcért és a miskolciakért végzett.

Varga Andrea alpolgármester


- Miskolcinak lenni az nem lakcímkártya kérdése, hanem szívkérdés. Azok a kötetek, melyek a Herendi 2004 kiadó gondozásában megjelentek, azok mind-mind úgy kötődnek a miskolciságunkhoz, hogy sok-sok gondolatot, érzelmet generálnak bennünk. Igaz ez arra a két könyvre is, melyeket most mutatunk be. mind Mucsi József, mind Horváth János kötetét olvasva megjelenik az, hogy milyen volt régen az élet Miskolcon, persze egy kicsit szatirikusan, egy kicsit viccesen, néhol elgondolkodtatóan. És van bennük valami hihetetlen gördülékenység, ami az embereket odarepíti ezekbe a régi korokba- mondta Varga Andrea.


Ezt követően a két kötetet Némethi Lajos, a kiadó vezetője mutatta be, majd Filip Gabriella főkönyvtáros beszélgetett a két szerzővel, a kötetekből pedig Balázs István előadóművész olvasott fel részleteket.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!