Ugrás a tartalomra

Miskolci utak újulnak meg

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 27. szerda 16:52
Teljes egészében felújítanak három nagy forgalmú miskolci utat, emellett őszig három ütemben végeznek kátyúmentesítést az önkormányzati úthálózaton. A munkák március utolsó hetében elkezdődtek, így több helyen lehet számítani forgalomkorlátozásra.

Március utolsó hetében több helyszínen megkezdődött az április második hetéig tartó, nagyfelületű útjavítási munkák első üteme – tájékoztatta portálunkat közleményében a Polgármesteri Hivatal. Nemcsak főközlekedési utakon dolgoznak, több rossz állapotú, forgalmasabb mellékutcát is helyreállítanak – előbb a Vasgyári temető környékét és az Előhegy utcát, majd a Muhi, Ógyár, Puskin, Táncsics Mihály tér, Tóth Árpád utcát.

Április 8-ától a Baross Gábor úton és a Csabai kapuban is megkezdődik a munka, amely a Zsigmondi, Várközi, Repülőtéri, Görgey, Perczel, Szeles és Kassai utcában folytatódik.

A közleményből kiderül az is, hogy a kátyúzási munkák második ütemének előkészítése is zajlik a Városgazda útellenőri szolgálatának jelentései és az MVK jelzései alapján. Ugyanakkor a balesetveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő kátyúkat továbbra is soron kívül javítják. A lakosság is tehet bejelentéseket, akár a Városgazda honlapján és e-mailben is, ha olyan kátyút talál, amelyet veszélyesnek ítél.

A nyári, harmadik ütemben a nagyfelületű útfelújítási munkák mellett az önkormányzat a négysávos Kiss Ernő utat és a Déli Ipari Parkot átszelő, ma már szintén nagy forgalmat bonyolító Bogáncs utcát is felújítja. Szélesítik és újraaszfaltozzák a Hidegsort is, ősz végére pedig megépítik a Katalin köz és Miskolc északi iparterülete közötti kerékpárút még hiányzó részeit.

A felújítások és javítási munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra, a forgalmasabb szakaszokon torlódás alakulhat ki. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. továbbra is naponta ad tájékoztatást az útfelújítással érintett helyszínekről. Ezzel együtt kérik a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amit minden esetben táblák jeleznek.

További hírek

Olvasnivaló