Ugrás a tartalomra

Miskolcon diplomázott Vásáry André

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 18. szombat 09:09
Teltház előtt adott diplomakoncertet Vásáry André. A szoprán énekes otthonosan mozog a színpadon, vizsgaelőadása előtt azonban még ő is izgult egy kicsit. Tökéletes hangjával nemcsak a közönséget, hanem a vizsgáztatókat is lenyűgözte. Ezzel megszerezve második diplomáját.
Fotó: Végh Csaba

Hatalmas taps fogadta Vásáry Andrét a Zenepalota Nagytermében. A művész diplomakoncertet adott, ugyanis Miskolcon tanult az elmúlt időszakban. Tanulmányait a Zeneakadémián kezdte el, de karrierjével nem tudta összeegyeztetni a nappali képzés követelményeit. - Miskolcot ajánlották ismerőseim, akik itt végeztek, úgyhogy így kerültem Sándor Zoltán és Pappné Smitt Annamari segítségével év közben a Miskolci Egyetem falai közé, és nagyon-nagyon örülök, hogy ide jöttem.

A Miskolci Egyetemen, levelező képzésben szerezte meg klasszikus énekművész diplomáját Vásáry André.

A művész a hazai és nemzetközi énekversenyek és zenei színpadok nagy kedvence. A komolyzene mellett viszont az igényes popzenében is megcsillogtatta már különleges hangját. Vásáry André hazánk egyetlen férfi szoprán előadója. Második diplomáját követően sem zárkózik el a további tanulástól, de most karrierjére koncentrál.

Folyamatosan vannak színházi szerepeim, most például a Vörösmarty színházban a Chicago című musicalben játszom, ez egy harmadik műfaj. S emellett természetesen saját koncertjeim is vannak, külföldi fellépések. Nekem ez a zeneművészeti diploma a bakancslistámon szerepelt. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Vásáry André számára a zene természetes közeg, az élete szerves része.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!