Ugrás a tartalomra

Miskolcra látogat a Csárdáskirálynő

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 14. hétfő 09:39
Kálmán Imre – Békeffy István nagy sikerű operettjét, a Csárdáskirálynőt július 16-án láthatják az érdeklődők a Lovagi tornák terén. Kálmán Imre minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjéről van szó, amelyet több mint száz évvel ezelőtt mutattak be, de azóta bejárta szinte az egész világot.

A fővárosi Pesti Művész Színház előadásában július 16-án 20 órakor a Diósgyőri Vár nyári szabadtéri programsorozatának keretében, a Lovagi tornák terén láthatják a Miskolcon és környékén élők. A színtársulat közel húszéves fennállása óta talán az egyik legsikeresebb előadása a sokak által ismert Csárdáskirálynő.

A történet fő szerelmi szálában Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeum primadonnájáért, de a társadalmi különbség elválasztja őket, a család ellenzi ezt a kapcsolatot, s mást jelöl ki számára arának. Az igazi bonyodalmak csak ezután kezdődnek. A Csárdáskirálynő dallamai slágerek lettek, mint „A lányok, a lányok, a lányok angyalok...”, a „Jaj, cica, eszem azt a csöpp kis szád...”, vagy az „Álom, álom, édes álom...”.

A főszereplők között Cecília hercegnő: Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas és érdemes művész, a Budapesti Operettszínház tagja, Edvin Lippert-Weilersheim hercege: Egyházi Géza, Vereczky Szilvia, sanzonett: Fogarassy Bernadett, mellettük Kaucsiánó Bonifác gróf: Czető Roland, Stázi, komtess: Tunyogi Bernadett, Kerekes Ferkó: Virágh József, Miska főpincér: Gyurity István, Leopold Mária, Lippert-Weilersheim hercege: Bodrogi Attila, Ferdinánd főherceg: Benedek Gyula és még sokan mások.

Bővebb információ: diosgyorivar.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!