Ugrás a tartalomra

Miskolctapolca: munkaterület, de látogatható

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. szeptember 04. vasárnap 20:06
Folyamatosan dolgozik a kivitelező a tapolcai őspark felújításán. A munkálatok alatt a turisztikai attrakciók megközelíthetőek maradtak, a város azonban fokozott óvatosságot kér a látogatóktól.

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, márciusban kezdődött és jövő márciusban fejeződik be a miskolctapolcai őspark felújítása. A beruházás részeként megújul a Barabits-sétány, az úgynevezett geometrikus parkrész és az őspark, kialakítanak egy tanösvényt, felfrissül a Csónakázó-tó környéke. A munkálatok során sétányokat építenek át, új utcabútorokat és pavilonokat helyeznek ki, és a Csónakázó-tavat is megszabadítják a felgyülemlett felesleges iszaptól.

Látványtervek: Léptékterv Kft.

A kivitelező tavasz óta folyamatosan dolgozik a területen, ezért aztán – értelemszerűen – nem olyan Miskolctapolca képe, mint az elmúlt években (cserébe jövő tavasztól még szebb lesz). Az átmeneti kellemetlenségek miatt sokan panaszkodnak a közösségi médiában, a témával helyi hírportálok is foglalkoztak. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője hangsúlyozta, az őspark nagyobb része munkaterület, amit az idegenforgalmi szezon miatt, a szolgáltatók, turisztikai attrakciók érdekében nem zártak le teljesen, ettől függetlenül korlátozásokkal jár az építkezés, melyekre mindenkinek oda kellene figyelni.

- Az építkezés részeként egyszerre két projekt valósul meg, egy turisztikai és egy úgynevezett „Zöld város” projekt. A turisztikai a parkrészt foglalja magában, ez ötven százalékos készültségben van. Az organikus parkrész az új sétányok tartoznak ide, valamint annak kandeláberei, utcabútorai, melyeket már legyártották, viszont csak a projekt végén fogják őket kihelyezni. A másik fejlesztés, az jogi értelemben 25 százalékos készültségben van. Ennek részeként a Barabits sétányon megtörént a közművezetékek cseréje, jelenleg a pavilonok, és a pergolasor, valamit az új burkolat alapozását kezdte meg a kivitelező – sorolta Simon Gábor.

Mindemellett a parkban elkészült a kivitelező a közművezetékek fektetésével, hamarosan kezdődik a munka látványos része, az építkezés. A Csónakázó tó partfalának déli oldala elkészült, a napozóteraszok alapozásánál járnak, északi oldalon viszont csak az iszaptalanítás után fejezik be a partfal építését.

Simon Gábor elmondta, sok panasz érkezett az elmúlt időben arra is, hogy nincs közvilágítás a Dehmel Nándor ás a Garas Sámuel sétányon, valamint a játszótérnél. „Bár tény, hogy a közvilágítás megújítása is a projekt része, ezen a területen nem a kivitelező kapcsolta le a világítást, hanem egy hiba miatt nem világítottak a kandeláberek. A hibát jeleztük az MVM felé, akik azt azóta el is hárították” – tette hozzá a politikus.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!