Ugrás a tartalomra

Mokrai Mihály: A szűkös források ellenére is fejlesztettük a választókerületet

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 08. vasárnap 15:59
A 9. számú egyéni választókerület képviselője, Mokrai Mihály értékelte a MINAP számára a 2019 októbere óta eltelt időszak eredményeit.

Egy év telt el az önkormányzati választások óta. Amikor a Velünk a Város-frakció a miskolciak bizalmából átvette a város irányítását, nem sejtettük, milyen katasztrofális örökséget hagyott ránk az előző, fideszes városvezetés. A városházán több mint tízmilliárd forintot meghaladó adósság, a Miskolc Holdingnál több mint 50 milliárd forint kötelezettségvállalás várt kiegyenlítésre.
Ebben az évben mindannyian elszenvedjük a koronavírus-járvány negatív hatásait, melyeket azonban a kormány súlyosbított az önkormányzatokat sújtó megszorításaival. A bevételkiesések, a járvány védekezésére fordított tízmilliók tovább rontották városunk pénzügyi helyzetét. Ebben a helyzetben az egyéni képviselők mozgástere is beszűkült, annál is inkább, mert a képviselői alapot felajánlottuk a védekezés költségeire. Példátlanul szerény anyagi lehetőségeink maradtak, a körzet problémáit a Városgazdánál rendelkezésre álló 2 millió forintból kellet megoldani. Mindezek dacára a 9. sz. választókerület több pontján sikerült teljesíteni a lakossági kéréseket, amelyek közül itt csak a legfontosabbakat említem.
A járvány első hullámában önkéntes segítői munkát vállaltam, bevásároltam, postai és egyéb rám bízott ügyeket intéztem a körzetben lakó idős embereknek. A választókerületben található gyermek- és felnőttorvosi rendelőkbe védőeszközöket, fertőtlenítőszereket juttattam el. Közreműködtem a körzetemben élők számára az önkormányzat által biztosított maszkok csomagolásában. Több utcafórumot, fogadóórát tartottam a választókerület több pontján.
Ami az elvégzett fejlesztéseket illeti, megterveztettem a Magiszter Gimnázium gyalogos-átkelőhelyét, melynek kivitelezése rövidesen megvalósul. A miskolci Hadirokkantak útján található Dobó Katica Bölcsődének segítettem az udvari pihenők rendbehozatalában, játszóeszközök felújításában, és a balesetveszélyes fák gallyazásához is hozzájárultam. A Vörösmarty téren a megrongált emlékművet helyreállítottam, a térről ellopott tujákat többször pótoltattam.
Lebontattam a hajléktalanok által birtokba vett, patkányok által elárasztott romot a Búza térhez közeli Szendrei utcán, ahol a füvet és a gazt is levágtuk. A Szendrei utca mögött az összegyűlt szemetet elszállítottuk, ezzel párhuzamosan a közvilágítást is helyreállítottuk.
Nyolc darab új szemétgyűjtőt helyeztettem ki a Villanyrendőr és a Bajcsy-Zsilinszky - Soltész Nagy Kálmán utcai kereszteződések között. A Széchenyi utcán az eltömődött vízelvezetők takarítását, a Bajcsy-Zsilinszky utca 25. szám alatt a veszélyes távközlési akna cseréjét is elvégeztük.
A lakók kérésére a Bors vezér utca - Melinda utca és Soltész Nagy Kálmán utca által határolt városrészben módosítottuk a forgalmi irányokat: egy útszakaszt párhuzamos közlekedésre alkalmassá tettünk úgy, hogy a Melinda utca 3-13. szám alatti lakosok a Melinda utca irányából is behajthassanak. A balra kanyarodás megkönnyítése érdekében a Soltész Nagy Kálmán utca irányából a Melinda utca irányába a burkolati jelek felfestését is módosíttattam.
Az elmúlt egy év eredményeit áttekintve biztos vagyok benne, hogy sikerül megvalósítanom további olyan fejlesztéseket, amelyek a 9. sz. választókerület lakosságának a megelégedésére szolgálnak.
 

További hírek

Olvasnivaló