Ugrás a tartalomra

„Munkahelyi képzések támogatása” – Információs napot szervezett a Kamara

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 01. kedd 16:46
A munkahelyi képzések fontosságáról tartott információs napot a helyi cégvezetőknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a BOKIK. A rendezvényen olyan vállalatok is bemutatkoztak, ahol már évek óta szerveznek továbbképzéseket a munkavállalóknak. Ezeknek a képzéseknek a munkaerőpiaci hatásait vizsgálták, a tudásfejlesztés eredményességét a vállalatok körében, a felnőttképzési rendszer várható átalakulását, a saját munkavállalók képzésének hatását a versenyképességre.
Fotók: Végh Csaba

A kompetenciafejlesztés elengedhetetlen egy-egy cég életében. Bihall Tamás szerint a képzés szorosan összefügg egy-egy vállalat versenyképességével, éppen ezért fontos, hogy ne csak a nagyvállalatok képezzék a munkavállalóikat.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke úgy látja, a megvalósítás hogyanja, mikéntje a problémás. – Nagyobb támogatást kell adni a cégeknek, valamint a szakképzési hozzájárulás pénzügyi felhasználásának lehetőségeit kellene bővíteni.

Az egyik miskolci call center ügyvezetője arról beszélt, hogy a hozzájuk jelentkezők esetében miért van nagy szerepe a továbbképzéseknek, a kompetenciafejlesztésnek.

Kozma Richárd, a United Call Centers Kft. ügyvezetője azt mondta: nagyon nehéz olyan kollegákat találni a munkaerőpiacon, akik úgymond készen vannak és minden kompetenciájuk rendben van, és mivel ez nincs így, ezért nagyon nagy szerepe van az átképzésnek és a kompetenciafejlesztésnek.

A „Munkahelyi képzések támogatása” program éppen azokat a vállalkozásokat segíti. Célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, a vállalkozások versenyképességének támogatása, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosítása.

Jakabné Supák Éva, a Jakab oktatási Kft. szakmai vezetője úgy nyilatkozott a Miskolc Televíziónak: a projekt révén anyagi forráshoz jutottak a cégek ahhoz, hogy a munkavállalóikat képezhessék. Mint mondta, ez nemcsak anyagi oldalról volt ez hasznos, hanem munkabiztonsági szempontból is, hiszen olyan képzésekhez jutottak, amik szakmailag és biztonsági szempontból is hasznosak a munkavállalók számára és a cégek számára is.

Az információs napon arra ösztönözték a megjelent vezetőket, hogy valóban van értelme foglalkozni a munkavállalók fejlesztésével, mert abból nemcsak a dolgozó, de a cég is profitálhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!