Ugrás a tartalomra

Mutatjuk a Miskolci Piknik részletes menetrendjét - frissítve

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 11. szerda 13:00
Igazi zenei parádét tartogat az idei Miskolci Piknik. Idén két színpadon váltogatják egymást a jobbnál jobb produkciók a harmadikon pedig a finomabbnál finomabb ételek!

A Szent István téri Nagyszínpadon pénteken újra itt lesz a legutóbb zajos sikert arató, csupaszív fenegyerek, Manuel, illetve egy igazi világsztár DJ-t, Alle Farbent is üdvözölhetjük Miskolcon. Mellettük Bréda Bia, a Helldance és a Csordás Tibi szórakoztatja majd Miskolc főterének közönségét - adta hírül a közleményben a Miskolci Piknik szervezőbizottsága. 

A Villanyrendőrnél pénteken a Loving Arms, Tomy Montana és Regán Lili játssza majd a jobbnál jobb zenéket. 

Szombat este az Szent István téren találkozhatunk a tavaly látogatócsúcsot döntő Majkával, aki az idén is bebizonyítja majd, hogy mindenki táncol, előtte pedig Desh szállítja majd magabiztosan a reggae és dancehall ritmusokat, a kukásautóból egyenesen a Piknik Nagyszínpadára. 

A szombat a Villanyrendőrnél a Groovehouse, a Bonbon, Crotter x Varning zenéjétől lesz hangos.

A vasárnap sem lesz eseménytelen az Szent István téren, hiszen Geszti Péter: RAPül az idő programjával érkezik teljes karrierjét felölelő programmal, amiben lesznek Rapülők, Jazz+Az és Gringosztár dalok is bőséggel, előtte pedig gazi banzájnak lehetünk majd tanúi, hiszen jön Hauber Zsolt X Bonanza Banzaii és megidézi a 90-es évek Magyarországának legnagyobb dark-wave slágereit. 

A Villanyrendőr vasárnap Bebéé, a Club 54-é és az Erős vs. Spigiby produkcióé. 

Természetesen a gyermekekről sem feledkeztek meg a programok összeállítói, hiszen a legkisebbeknek itt lesz szombaton az Szent István téren Farkasházi Réka és a Tintanyúl vasárnap pedig az Alma együttes kedves, mókás gyerekdalokkal. 

De nem csak fantasztikus zenék, hanem lenyűgöző ízek is lesznek az idei Pikniken, hiszen két sztárséf is Miskolc vendége lesz szeptember 20. és 22. között Miskolc belvárosában.

A fesztivál egyik nagy dobása, hogy a tavalyi nagy siker után visszatér Rácz Jenő Michelin-csillagos sztárséf és szombaton 17 órától az Erzsébet téren varázsol majd fenséges ízeket miskolci és környékbeli alapanyagokkal kiegészítve. 

Rácz Jenő Michelin-csillagos magyar séf, televíziós személyiség, üzletember. Tanulmányait a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskolában, szakmai gyakorlatát a Le Méridien Budapest hotelben végezte. Tizennyolc éves korában külföldön folytatta, az Egyesült Királyságban dolgozott, majd Dániában, a világ egyik legjobb éttermének tartott koppenhágai Nomában sztázsolt. Ezután Szingapúrban, Joël Robuchon 3 Michelin-csillagos éttermében kapott munkát, majd az egyik legexkluzívabb catering cég kreatív séfjeként helyezkedett el Londonban. 2016-ban Sanghajban lett az akkor nyíló Taian Table étterem konyhafőnöke, amely - a Kínában akkor először megjelenő - Michelin kalauztól Michelin-csillagot kapott. 26 évesen így ő lett a legfiatalabb magyar szakács, akinek vezetésével egy étterem ezt az elismerést megkapta, majd a következő két évben is sikerült megőriznie. 2020 késő őszére készült el Gerendai Károllyal közös budapesti fine dining étterme Rumour néven, majd 2021-ben társtulajdonosa és séfpatronja lett a Costes étteremnek. 2022-ben a Rumour és a Costes étterem is Michelin csillagot kapott. 2018-tól az RTL Klub főzőshowjának, A Konyhafőnöknek a zsűritagja, 2020-ban párjával, Gyuricza Dórával szerepelt a csatorna Nyerő Páros című műsorában, amit meg is nyertek.

Vasárnap délután pedig a topgasztronómia borsodi fenegyereke, az ózdi és miskolci Mede Ádám chef kápráztatja el az Erzsébet téren az érdeklődőket tudásával 15 órától.

Mede Ádám kiskora óra szakács szeretett volna lenni, így nem is volt számára kérdés, hogy ilyen irányban tanul tovább, és 17-18 évesen már komplett borvacsorákat adott. Mede eredetileg ózdi, tízéves korában költöztek Miskolcra és már kamaszkorában fűszereket rendelt az internetről. Minden alapanyagot igyekezett beszerezni, így az iskolában már sok újat nem tudtak neki mondani. Ádám később Michelin csillagos Costes és Costes Downtown évei után az Onyxba igazolt, ahol Szulló Szabinától és Széll Tamástól tanult nagyon sokat, az ifjú szakácsok világbajnoki bronzérmét követően pedig végül a budapesti Laurel Executive chefjeként jutott a csúcsgasztronómia élére.

Az Erzsébet tér a két sztárséf bemutatói között sem lesz üres, sőt! 

A fesztivál, ahogyan tavaly is, azt tűzte ki célul, minthogy ünnepelje a mára országos hírű miskolci gasztronómiát. Péntek délután 18 órától a Borsod Burger tart látványfőzést, szombaton 13 órától a Vigadó KicsiSéf bemutatója kezdődik, 15 órától a Rossita mestereié a terep, vasárnap 13 órától pedig a bodrogkeresztúri Karám Bor és Gasztro mutatja meg tudását. 

A szervezők azt mondják, hogy a Miskolci Piknik üzenete világos: „támogassuk és építsük a helyi gazdaságot, élvezzük a minőségi és friss ételeket és italokat, amelyek a közösségünkben létrejönnek. Mivel azonban Miskolc tradicionálisan befogadó város, az ország legkülönbözőbb pontjairól mutatunk étel- és italkülönlegességeket, sörfőzdék és borászatokat a fesztivál közönségének.” 

Az egész belvárost behálózó Miskolci Gasztronómiai Fesztivál tehát nem csupán egy gasztronómiai ünnep, hanem egy érzelmekkel, ízekkel és hangokkal gazdagított közösségi esemény, amely összeköti a város lakóit és látogatóit. Együtt ünnepeljük a helyi kultúrát, ízeket és identitást, miközben hozzájárulunk a közösségi tudatosság és a fenntartható életmód terjedéséhez.

(Borítókép: Droneshow a tavalyi Miskolci Pikniken / Fotó: Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!