Ugrás a tartalomra

Nagy erőkkel készül Miskolc a városnapra

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 11. szerda 09:09
Virágokat ültetnek, nyírják a füvet, zászlókat helyeznek ki a főutak mentén, és a szökőkutakat is elindítják a május 11-ei városnapra Miskolcon.

A Városgazda munkatársai ütemterv szerint haladnak, a következő időszakban 47 ezer egynyári növényt ültetnek a közterületekre, csaknem 3 millió négyzetméter füvet nyírnak le, és több mint 10 szökőkutat és csobogót üzemeltetnek a nyáron.

Fotó: Mocsári László

A Szent István téri Virágóránál kezdődött az egynyári növények ültetése. A Miskolci Városgazda dísznövénykertészeti csoportja egyebek mellett begóniát, büdöskét, díszcsalánt, és kakastaréjt ültet el. Az ültetés után egész nyáron folyamatosan öntözik, és kapálással gyomtalanítják majd a virágágyásokat.

A következő napokban és hetekben a Lillafüredi Függőkert, az Erzsébet tér, a Petőfi tér, a Deák Ferenc tér, a Szinva terasz, a Népkerti csobogó melletti terület, a Bartók Béla tér, a Győri kapu, és az Otthon tér virágágyásait szépítik meg, időjárás függvényében.

A képviselői kéréseknek megfelelően a Szentgyörgy úton, a Klapka György utcában az Avasi Gimnáziumnál, Görömbölyön, valamint a Népkert és környékén pedig virágfákat fognak beültetni. A képviselők által finanszírozott, összesen 447 darab kaspóba ültetett muskátlik kihelyezése a napokban megtörtént, a Pattantyús, Klapka György, Árok, Feszty Árpád és Stadion utcákban, Perecesen, Miskolctapolcán, Komlóstetőn, valamint Észak és Dél Kiliánban.

A Városgazda munkatársai nagynyomású mosóval tisztítják a szökőkutakat. A II. János Pál pápa téren már végeztek is a munkával, május 2-a óta városszerte folyamatosan készítik elő a vízilátványosságokat: megtisztították a szűrőket, ellenőrizték a gépházakat is, és próbaüzemet tartottak. A város szökőkútjai különböző időpontokban működnek szerdától, meghatározott program szerint, egészen nyár végéig.

Fotó: Juhász Ákos

A csapadékos időjárás kedvez a fű növekedésének, gyakran kell nyírni. A Városgazda első körben csaknem 3 millió négyzetméteren tette rendbe a pázsitot. Több helyen már másodszor vágják a füvet 16 nagygéppel, 35 fűkaszával és 27 tologatós fűnyíróval.

Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Kft. műszaki vezetője kiemelte, most már a második körös fűnyírásnál tartanak. Folyamatosan haladnak a gépek, hogy - az időjárástól függően persze, de - lehetőleg minél hamarabb tudjanak végezni a második körrel is.

Május 11-ére a város lobogóját is felhúzták a Szent István téren, és több helyen zászlókat is kihelyeztek az utak mentén.

A megszépült főtéren a város napján számos kulturális rendezvénnyel várják a családokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!