Ugrás a tartalomra

Nagy utazást tettek meg a Premier gálán

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 27. péntek 16:47
Közel négyszáz diák lépett fel - több mint félszáz tanáruk közreműködésével - a múlt hét végén újra a Művészetek Házában megrendezett Premier gálán.
Mocsári László képgalériája

A teltházas programot a Premier Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg, ahogy azt Szabó Zsófia intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, a hagyományaiknak megfelelően.

A rendezvény közönségét szülők, barátok, ismerősök, iskolatársak adták, akik gyakori tapssal ismerték el az iskola tánc-, zene- és képzőművészeti, valamint diák színjátszós tanulóinak háromórás produkcióját.

A színjátszók adták az átkötést az egyes produkciókhoz. A történet szerint egy repülőútra indult osztály elkeveredik a felszállás előtt, rossz repülőre szállnak, és az egész világot be kell barangolniuk, mire hazatérhetnek.

- Egy nagyon utazáson vettünk részt - mesélte az intézményvezető. - Nálunk már hagyomány, hogy év elején a tantestület előre meghatároz egy témát, amivel hónapig részletesen foglalkoznak a diákjaink, és amiből aztán összeáll egy gála "anyaga". Idén, a tanulók támogatását is élvezve, az utazásra esett a választásunk, hiszen ebből hiány volt az elmúlt időszakban a járvány miatt. A kötelező tananyagok mellett időt fordítottak a témanapokon, témaheteken a különböző kultúrák jellegzetes zenéire, táncaira, és ezeknek az összefoglalója a májusi gálánk - avatott be minket az iskola életébe is Szabó Zsófia.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!