Ugrás a tartalomra

Egy hétig élt árokba borult kamionjában a lengyel sofőr

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 08. vasárnap 09:59
Civil összefogásnak hála szombaton, a késő esti órákban talpra állították azt a lengyel kamiont, ami egy héttel ezelőtt árokba borult Novajidrány térségében. A kamion lengyel sofőrje több napig a mozgásképtelen járműben élt, végül egy novajidrányi hölgy Facebook bejegyzése után érkezett segítség.

„Köszönetet szeretnék mondani a Magyar Rescue 4x4 csapatának, akik nagyon messziről jöttek! Továbbá a nagy gépek kezelőinek, amik Hernádkakról érkeztek (...) A tolmácsoknak… Továbbá minden embernek, aki a mentésben segített! Több órán keresztül történt a mentés!" - írja Facebook oldalán Varga Kitti, akinek segélykérő bejegyzése után pörögtek fel az események. 


Korábban írtuk: 

fotó: Terpák Gergő | Facebook

„Már sokan tudomást szereztetek a kamionosról, aki beborult az árokba Novajidránynál (Borsod megye). Nem magyar állampolgár. Közel egy hete van szegény már az árokban. A sofőr benne lakik, embertelen körülmények között. (...) A fékekkel történt valami, nem pedig elaludt! Elvileg a sajátja a kamion, nem cégé. (...) Aki tud bármilyen segítséget, daru, traktor, aki megpróbálná kihúzni onnan, vagy bármi érdemleges eszébe jutna, az segítsen!"  - olvasható a Facebookon közétett felhívásban.

Azóta már különböző miskolci csoportokban is olvasható a lengyel sofőr története, többen jelezték is, hogy amiben tudnak, segítenek neki.

Van, aki felajánlotta, hogy pénzzel támogatná a kamion kiemelését, de többen tudni vélik, hogy ez milliós tétel lenne. Ha ez így van, akkor minden bizonnyal ezért vesztegel még mindig ott a magánvállalkozó lengyel férfi.

A z Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a hvg.hu megkeresésére azt írta, augusztus elsején a lengyel kamionos baleseténél a tűzoltók áramtalanították a járművet, személyi sérülés nem történt.

Az árokba csúszott kamionból a szállítmányt a tulajdonosok átpakolták, elszállították egy másik szerelvénnyel. Mivel forgalmi akadályt nem képez a kamion, a szállítmányozó cég fogja a műszaki mentést végezni.

Időközben arról értesültünk, hogy szombat délután megérkezett a segítség, egy fuvarszervező ugyanis több szakmai oldalon kérte kollégái segítségét.

Kezdődik a kiemelés! Jó úton járunk! ?? A sofor nagyon hálás! ? | Varga Kitti | Facebook


Az RTL Klub Híradó riportjából kiderült, a kamion paradicsomot szállított volna Lengyelországból Bulgáriába, állítólag a sofőr a kamion tulajdonosa. Az autópályánál dolgozó munkások szerint nincs pénze arra, hogy kiemeltesse a kamiont. Két lengyel kamionsofőr is a helyszínen volt, ők úgy tudják, a férfinek van biztosítása és Lengyelországból várja a kamionmentőt, amit egyelőre nem engedtek át a határon.

A férfihez - a lengyel sofőrök kérésére - az RTL stábja hívott mentőt, akik kórházba szállították a férfit.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!