Ugrás a tartalomra

Nem tanítási szünet, haladni kell a tananyaggal

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 15. vasárnap 14:34
A tanév hátralévő részére minden pedagógusnak el kell készítenie egy oktatási tervet, folyamatosan haladni kell a tananyaggal – mondta el Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja. A kollégiumok zárva tartanak, az iskolákban nem lesz közétkeztetés, és elmaradnak a szakkörök és az edzések is.

Hétfőtől digitális oktatás lesz az iskolákban, a gyerekek nem járhatnak be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken este. A tanároknak folytatniuk kell a tanítást otthonról, vagy az iskolából.

A kialakult járványügyi helyzetre azonnal reagáltak Miskolcon, szombat délelőttre vezetői stábülést hívott össze a szakképzési centrum, hogy kialakítsák a következő időszakra vonatkozó munkatervet.

„Fontos felhívni a figyelmet, hogy itt most nem tanítási szünet van. A diákok saját érdeke, hogy a tanévet eredményesen, sikeresen be tudják fejezni” – hangzott el.

– Ezt a helyzetet csak együtt, diákok, tanárok, szülők tudjuk megoldani – hangsúlyozta a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja. Kiss Gábor hozzátette, „az előttünk álló időszak nem vakáció”, a tanulás egy újfajta módját kell közösen elindítani – és megtanulni, hiszen a pedagógusok számára is új ez a helyzet. Bár a különböző online felületeken tartott órák alapjai már minden iskolában – ha különböző szinteken is, de – megvannak.

Zárt iskolaajtók, a tanítás a netre költözik | Fotó: Juhász Ákos

– Ki kell alakulnia egy mindennapi munkarendnek, ezt az iskolákra bízzuk. A lényeg, hogy a tanév hátralévő időszakát megtervezzék. A diákok naponta több órát tanulnak majd, folyamatosan haladni kell a tananyaggal – emelte ki.

Felhívták arra is a figyelmet az ülésen, hogy a diákok figyeljék a tanárok utasításait az iskolák honlapján, és ellenőrizzék a KRÉTA rendszer üzeneteit.

Március 16-ától tehát a diákoknak nem kell bemenniük az iskolákba, bezárnak a kollégiumok is. Ha valakinek mégis halaszthatatlanul be kell mennie, azt hétfőn még megteheti. Az iskolákban nem lesz közétkeztetés sem, elmaradnak a szakkörök, az edzések, a foglalkozások.

Egy időre üresek maradnak a sportpályák

Az országos iskolabezárások hírére egyébként a Mozaik kiadó is reagált: az interneten térítésmentesen tették közzé tankönyveiket. Sok internetszolgáltató pedig bejelentette, hogy ingyenesen, vagy nagyon kedvezményesen biztosítanak internet-hozzáférést a következő időszakban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!